У вінницькому Євроінтеграційному центрі підбили підсумки одного з найбільш престижних щорічних математичних форумів – ХХІ Математичного Кубка Європи. На ньому збірна України здобула перемогу. До складу збірної входили: Збожинська Тетяна Станіславівна, Кривошея Ігор Михайлович, Василюк Володимир – учень 4 класу Центру з інтеграції до європейського та світового освітнього простору, Гунченко Анна – учениця 7 класу Центру з інтеграції до європейського та світового освітнього простору, Кусайко Володимир – учень 8 класу фізматліцею №27 міста Харкова, Заозерська Софія – учениця 10 класу Академічної гімназії №45 міста Харкова, та студент 4 курсу ВНТУ Стойко Максим. Сім золотих медалей, нагородні дипломи, що надійшли з Парижа, під оплески батьків та вчителів були вручені відповідно членам збірної України.

Друге та третє місця в ХХІ Математичному Кубку Європи відповідно посіли збірні команди Швейцарії та Бельгії. Золотий кубок нашої збірної, здобутий на ХХІ Математичному Кубку Європи, залишиться у Вінницькому міському Центрі з інтеграції до європейського та світового освітнього простору на згадку про тріумфальне завершення 2020-2021 н.р., який у нашій країні був проголошений президентом Володимиром Зеленським Роком математики.

– А як потрапити до вашого Центру на навчання?

– Ми працюємо на базі школи-ліцею №7 ім. Олександра Сухомовського, але є окремим структурним підрозділом Вінницької міськради.

Щоб до нас потрапити, вінницьким учням та студентам потрібно здати вступний письмовий іспит із математики.

Заняття в центрі проходять безоплатно. Як правило, 2 рази на тиждень попарно. Приймаємо на навчання учнів 1-2-го класів.

Тому чекаємо у нас наших нових вундеркіндів.

Радію здобуткам наших школярів і студентів. Поки не було карантинних обмежень, учні вінницьких шкіл їздили в Париж, брали участь у математичних конкурсах різних рівнів. Школярі з Вінниці неодноразово привозили найвищі нагороди додому. У нас є багато “золотих”, “срібних” і “бронзових” медалей. Так тримати! – прокоментувала директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Людмила Поліщук