22-го серпня у за­міському ресторані «Гостевія» відзначали 75-річчя батька експрем’єр-міністра Володимира Гройсмана – Бориса Ісаковича. Захід був закритим. Строго-настрого було заборонено будь-які фото.

Його називають найвпливовішим вінничанином.

Цікавими були запрошення гостей – не на листівках, а особисто кожного запросив ювіляр у своєму відеозверненні.

Присутні на цьому святі були лише ті, з ким йшов депутат міської ради багатьох скликань Борис Гройсман по життю. Але таких, кажуть, назбиралось більше 300 осіб.

Борис Гройсман корінний вінничанин. Він закінчив Вінницьку школу №9. Вінницький техколедж. Востаннє обирався у Вінницьку міськ­раду минулого скликання і очолював комісію ЖКГ і комунальної влас­ності.

На це скликання не йшов.

На його долю лягло чимало випробувань. Рано, в 2000 році, померла від онкології дружина – педагог Жанна Ізраїлівна. Вона, до речі, викладала у школі №35 у теперішнього голови ОДА Вінниччини Сергія Борзова. Він і досі згадує її приємними відгуками. На руках Бориса Ісаковича залишився малоліт­ній син Володимир.

Кажуть, ще з 14-ти років майбутній мер Вінниці, Голова Верховної Ради та пре­м’єр­-міністр України Володимир Гройсман почав проходити «власні університети» на ринку у батька. Там зустрів і свою дружину Альону.

Донька сина Володимира Юлія вже вийшла заміж. Крістіна – заручена наречена

Багато наших читачів навіть ділились спогадами, як це було, і запевняли, що їхній роман «розгорявся у них на очах».

Чи так це було – найкраще знають самі Гройсмани.

Багато хто переконаний, що Борис Ісакович досі має неабиякий вплив у місті та області.

Бо ж не сек­рет, що вони йшли по життю разом із батьком теперішнього місь­кого голови Сергія Моргунова Анатолієм Моргуновим. Потім поєднали вже в політиці дітей — Володимира Гройсмана та Сергія Моргунова. Саме він став наступником Володимира Гройсмана.

А син Бориса Гройсмана Володимир сьогодні очолює політичну партію «Українська стратегія Гройсмана». Вона отримала перемогу в місті та у більшості громад області. За рейтингами Володимир Гройсман у Вінницькій області обганяє Петра Порошенка та Володимира Зеленського. І є шостим серед впливових політиків в Україні.

Батько та син Гройсмани йдуть по життю разом

Син із дружиною Оленою подарували Борису Гройсману наймолодшого онука Давида, який народився також у кінці серпня. Старша донь­ка Володимира Гройсмана Юлія вже вийшла заміж. Вона проживала у Лондоні, де навчалась з 14 років у коледжі, потім у вузі. До неї переїхала і середня донька Володимира Гройсмана та онука ювіляра Крістіна після навчання у Київській Новопечерській школі, до переїзду у Київ із батьками — у ліцеї №7. Як стало відомо, Крістіна вже заручена та готується до весілля, яке відбудеться у вересні.

Ще із часів депутатства у Вінницькій міській раді було видно, як йдуть разом по життю батько та син Гройсмани. Вони навіть вінничан вітали часто спільними фото. І у тому, що син Володимир у 27 став наймолодшим Він­ниць­ким міським головою, а далі пішов у вищі ешелони влади, безперечно, є велика заслуга його батька Бориса Гройсмана.

Сергій Годун