Ірина була студенткою Донецького університету. Навчалась на факультеті іноземних мов. Її життя трагічно обірвалось у 20. У поліції підозрюють у її смерті коханого.

– Ірина Кузнецова  була студенткою факультету іноземних мов і планувала стати перекладачем. Колектив та одногрупники 20-річної красуні шоковані. Ми поділяємо біль рідних. Бо із життя пішла добра та чуйна людина і красива дівчина. Такій ще жити і жити. На навчанні вона завжди була спокійною та привітною. Ніхто навіть уявити не міг, що вона стане жертвою такого жахливого вбивства, – розповідають одногрупники загиблої.

Ірина винаймала кімнату в квартирі по вулиці Київській. Проживала разом із 82-річною бабусею, яка і знайшла її мертвою. Дівчина лежала на підлозі вся в крові. Її живіт був пошматований ножем, а тіло все в синцях. Пізніше судмедексперти нарахують 30 ножових ударів. Майже цілу ніч правоохоронці розшукували вбивцю. Навіть оголошення розсилали в Інтернеті, що сталось моторошне вбивство. Завдяки очевидцям поліцейські склали фоторобот ймовірного вбивці. Чітко вказали прикмети. Схоже, що чоловік зарання готувався до жахливої розправи, бо був одягнутий у чорні штани, кросівки та таку ж спортивну куртку.

Є інформація, що напередодні Іра вирішила порвати стосунки зі своїм хлопцем. Він був на 12 років старший за неї. І вже неодноразово намагався “простягати до неї руки”. Та хто б міг подумати, що його ревнощі обернуться такою трагедією. Її мама-вчителька не може відійти від цієї трагедії, бо поховала єдину донечку — красуню, яка була її надією та щастям. Як і для кожної матері — сенсом життя. Коли ж по­лі­цейські зробили розслідування, то вийшли на слід кривдника.

Це 32-річний Віталій, який проживає в селі Голубівка Жмеринського району. Він працював у магазині у місті. Коли ж правоохоронці приїхали на допит Віталія у село, то застали шокуючу картину. В родині траур. Віталій повісився на турніку. І залишив записку: “Без Іри мене також немає”.

Його мама Тетяна в розпачі. Каже, що син на таке не здатний. І до вбивста Ірини жодного відношення не має. Бо навіть на одягу жодної краплі крові. Повішаним знайшов його батько вранці. А потім вже побачили записку...

За офіційною версією слідства, таке страшне вбивство скоєне через ревнощі. У той день, коли познущались над Іриною, головний підозрюваний Віталій побачив її в обіймах іншого чоловіка. Кажуть, він її дуже кохав і не міг усвідомити, що дівчина пішла від нього після декількох років стосунків... Тому і скоїв на грунті ревнощів такий страшний гріх — вбив молоду та красиву ще вчора його кохану. А потім вирішив за це розплатитись і повісився сам.

– Мама померлої працює вчителькою у Тульчинському ра­йоні. Ірина була єдиною дочкою та надією, – каже її колега Юрій Богацький.

– Велике горе і велика біда ввійшли в сім'ю нашої колеги Кащук Валентини Анатоліївни. Відійшла у вічність її найдорожча донечка Ірина. З глибоким сумом і болем від імені колективу Пилипо-Борівської школи та від себе особисто висловлюю слова співчуття і підтримки Валентині Анатоліївні та її родині. Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце людини, що є найголовнішою у житті кожного з нас. Адже саме донечка Іринка робила її сильною, щасливою мамою.

Вона була доброю, щирою, життєрадісною дівчиною. Розуміємо, як важко змиритися з цим непоправним горем. Розділяємо разом з Вами біль втрати, сумуємо разом з Вашими рідними, підтримуємо Вас у годину скорботи. Вічна пам'ять і Царство небесне Іринці!

Поліцейські розповідають, що оперативно вийшли на слід вбивці. Кажуть, що є беззаперечні докази, що саме цей чоловік познущався над 20-річною Іриною.

 Софія Копач