Така доля зрадників.

Колишнього кримського прокурора Наталю Поклонську, яка перейшла після захоплення українського півострова на сторону РФ, планують відправити російським послом в Республіку Кабо-Верде.

Відповідно до російського законодавства, послів призначає президент країни, погоджуючи їх з обома палатами парламенту, де їх кандидатури розглядаються профільними комітетами.

За словами одного з джерел, через скандальні заяви і не цілком системну поведінку Поклонську не хочуть бачити у новому скликанні Держдуми ні Кремль, ні “Єдина Росія”.

У зв’язку з цим її вирішили зробити дипломатом і відправити на острови Зеленого Мису, щоб максимально від неї дистанціюватися.

В Україні щодо Поклонської відкрито справу про державну зраду.

Республіка Кабо-Верде — невелика острівна держава, розташована на вулканічному архіпелазі в Атлантичному океані у кількох сотнях кілометрів від північно-західного узбережжя Африки.

Раніше вона була португальською колонією, однак у 70-х роках минулого століття отримало незалежність. Населення Кабо-Верде складає близько 560 тисяч осіб.

Красива ілюстрація долі зрадників — так прокоментував Кулеба нове призначення Поклонської послом в африканській країні.

Няша, як її охрестили, давно справляла враження неадекватки. Однак «дістала» останньою критикою влади і дивними пропозиціями.

Нагадуємо, що 7 грудня Наталія Поклонська на своїй сторінці у Facebook написала: «Хочу запропонувати пану Маску кращий варіант – переїхати до нас у Крим. У нас велика кількість космічних об’єктів, а практично повна відсутність прісної води нагадує планету Марс, куди, я чула, Ілон планує відправити експедицію».

«Запрошую особисто влаштуватися на сонячному узбережжі півострова і показати на ділі, чи реально Ви зможете вирішити земні (а не міжгалактичні) завдання, які нам поставила Україна, позбавивши людей прісної води. Як тобі таке, Ілоне Маску?».

З 24 серпня в Сімферополі та ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів через посуху й обміління водосховищ почали вводити обмеження подачу води. Питну воду жителям подають строго за годинами – вранці та ввечері. З 23 вересня обмежувальні заходи подачі води ввели в Алушті, Партеніті та Малому Маяку. Також через пересохлі свердловини воду у 29 сіл північного Криму доставляють цистернами.

Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «гіршого сценарію» з водозабезпеченням півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне річище Дніпра з півостровом.

Після окупації Криму Росією у 2014 році постачання води на півострів припинили.

Влада України заявляє, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливо тільки після деокупації півострова.

На пропозицію прокурорки-зрадниці Пєсков роздратовано відповів, що не чув такої «спеціалізації» Маска.

Андрій Власенко