Це рекорд. Жоден із Президентів США стільки разів не відвідував нашу краіну.

Це і плюс – бо знає, як і де потрібно підтримувати краіну. І мінус. Бо його настільки дістала «ракова пухлина корупціі в Украіні». що тодішнього Генерального прокурора Украіни назвав «сукиним сином».

Як відомо, ще більше проблеми Украіни знає його син Хантер. Адже саме через його роботу в Україні опоненти вимагали у Зеленського порушити кримінальну справу, яка б завадила Д. Байдену стати президентом США.

Нагадуємо, що саме під час свого віцепрезидентства Байден кілька разів приїздив в Україну, бо опікувався «українським питанням». Перший такий візит відбувся у липні 2009 року, коли під час зустрічі Байдена з президентом України Віктором Ющенком обговорювалися питання енергетичної співпраці, зокрема, ядерна енергетика та енергетична безпека, питання торгівлі, інвестицій.

У квітні 2014 року Байден зустрічався із тодішнім в.о. президента України Олександром Турчиновим та прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Також він очолював американську делегацію на інавгурації Петра Порошенка та підтримував Україну у конфлікті з Росією.

При цьому Байден дозволяв собі під час виступу у Верховній Раді прямо вказувати на те, що українська влада має звільнити генпрокурора Шокіна, який займався розслідуванням кримінальної справи щодо можливої корупційної діяльності газової компанії Burisma. Тоді політик опинився у центрі скандалу, адже його опоненти звинувачували сина Байдена в причетності до цієї компанії, а віцепрезидента США – в тому, що він тисне на українську владу.

Андрій Власенко