Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно співробітника поліції м. Києва, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 2861 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження та спричинили смерть потерпілого).

Під час досудового розслідування встановлено, що 32-річний поліцейський 14 червня цього року, у вечірню пору доби, у Вінницькому районі спричинив дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік, керуючи легковим автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, на заокругленій ділянці дороги не врахував дорожню обстановку та допустив виїзд транспортного засобу за межі проїжджої частини. Автівка злетіла в кювет, зіткнулася з деревом та перекинулася.

На момент ДТП в автомобілі, крім водія, перебували четверо пасажирів – двоє чоловіків та дві жінки. Троє з них отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Одна жінка від отриманих травм загинула на місці пригоди.

На час досудового слідства суд за клопотанням прокуратури застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою. Також поліцейського було відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування здійснювалося четвертим слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури