Співпраця з громадськістю, навчальними закладами, дітьми, батьками та педагогами для лісівників Вінниччини є одним із чільних завдань у інформаційно-просвітницькій діяльності. З нагоди початку нового навчального року представники держлісгоспів області завітали до навчальних закладів, щоб привітати школярів з Днем знань.

Вже традиційною та багаторічною є співпраця ДП «Бершадський лісгосп» учнями та педагогами Бершадщини і Тростянеччини. Ось і цьогоріч бершадські лісівники також взяли участь в урочистостях з нагоди свята 1 вересня.

Лісничий Сумівського лісництва В.А. Гуз на урочистій лінійці у Сумівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів побажав всім присутнім успіхів та нових звершень, зокрема вихованцям учнівського лісництва «Юні друзі лісу» (директор школи Г.М. Гуз, педагог-наставник М.М. Маценко). Також привітав переможців обласного етапу конкурсу на кращий твір та малюнок на тему «Людина та ліс» Маценко Дарію та Крикун Анну.

Сумівська школа є опорною з екологічного виховання шкіл Бершадщини. Учнівське лісництво «Юні друзі лісу» діє на базі школи майже півстоліття. За ці десятиліття діяльності успіхи вихованців стали відомими не лише у області, а й в Україні. У школі облаштовано лісівничий еколого-просвітницьких центр, де проводяться районні семінари та заходи на природоохоронну тематику.

Також ДП «Бершадський лісгосп» співпрацює з учнівським лісництвом «Зелений світ» (директор школи В.І. Усатюк, педагог-наставник О.В. Макарчук), що діє на базі Флоринського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, та «Лісовий кіт» » (директор школи А.В. Катренко, педагог-наставник Н.О. Поліщук), що функціонує у КЗ «Ободівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Бершадські лісівники традиційно вітають школярів із початком навчального року. Лісівники щиро вдячні школярам та їхнім наставникам за активну участь у різних екологічних та лісівничих заходах. Нехай і надалі у серцях юних лісівників проростають зерна любові до природи та до Його Величності Лісу!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ