У центрі цього скандалу опинилась «Віцеміс Вінниця», яка здобула перемогу на останньому конкурсі.

Як переконує відома вінницька модель Аліна Жерновецька, фото світської левиці вона побачила на елітному сайті паризьких повій.

Зрозуміло, що така інформація шокувала усіх — від жителів міста до вузу, де навчається ця «віцеміс».

Наразі 20-річна Юлія є студенткою Донецького університету і була чи ще є помічницею одного із впливових депутатів Вінницької області.

Ми знаємо, але не називаємо її прізвища, щоб не шокувати батьків, які живуть тут.

Блогерка Аліна Жерновецька розкритикувала володарку титулу та розповіла, що раніше Юля часто їздила у «секретні відрядження», а тепер зовсім перебралась жити в Париж. Як розповідала подругам та оточуючим, знайшла собі багатого коханця, який повністю забезпечив їй життя у французькому місті.

А тут вроду титулованої «міски» оцінили у 180 євро за 30 хвилин.

Відповідно до часу надання інтимних послуг сума збільшується — про це йдеться на сайті під фото, на яких дівчина — копія «Віцеміс Вінниця».

— Це ганьба для конкурсу «Міс Вінниця». Тільки вдуматись — «віцеміс», виходить, працює проституткою, а лише декілька місяців тому надягла на себе корону Вінниці, — заявляє Алі­на Жерновецька.

— Ми всі були шоковані цією новиною. Бо титулованій «міс» точно не годиться себе так вести. Здавалося б, лише вчора вона отримала перемогу, про яку мріє кожна дівчина, а вже сьогодні так паскудить наше місто. Та все ж цікаво, як її взагалі взяли на конкурс, якщо репутація і до того була не білосніжною? Кажуть, що за неї вписався хтось із «папіків». Начебто цей титул їй купив той самий депутат, у якого вона працює помічником, — діляться її подруги та однокурсниці. І додають:

– Одного разу колишні хлопці вже обмалювали її під`їзд словами «шлюха». А вона ще потім сама витирала ці написи зі стін... Слава про те, що вона виробляла на дискотеках, йшла далеко попереду неї... Змінювала одного «папіка» на іншого, щоб знайти того, хто зможе забезпечувати їй гарне життя. Так, нам також вихвалялась, що переїхала жити в Париж, бо нарешті зустріла чоловіка, який їй може дозволити взагалі не думати про гроші, а просто жити і насолоджуватись своїм життям. Та, схоже, що цей чоловік — вигадка, як і багато іншого... Одного разу вона їздила в Дубаї, «у секретне відрядження». Потім знайомі знайомих розпо­віли, що вона там також начебто працювала жрицею кохання. Та фактів, які б це стверджували, не було. Вона приїжджала та вихвалялась, що купуватиме квартиру. А зараз — все випливло.

Тут слід пояснити, що в багатьох країнах Європи займатись проституцією не забороняється законом. І жриці кохання можуть відкрито пропонувати свої послуги.

Зрозуміло, що сплачуючи при цьому податки державі.

І тут мова може йти лише про моральний осуд. Однак, таке заняття несумісне із поведінкою жінок, які стають публічними, зокрема перемагають у конкурсах на кращу дівчину. Як відомо, дискваліфіковують навіть тих, хто вже був одруженим чи має дитину.

— Я запитувала в неї, як так? Чому її фото серед повій, які пропонують свої послуги у Парижі? Спершу Юлія заявила, що це не її фото. Через декілька хвилин сказала, що ці фотографії викрали із її приватної сторінки. А потім просто заблокувала всі свої сторінки і зникла із соціальних мереж.

– Признаюсь, що чекала, коли Юлія по-справжньому себе покаже. Але навіть не думала, що можливе таке... Це низько.., — розмірковує Аліна Жерновецька.

Зрозуміло, що така інформація може бути і неправдою, помстою конкуренток і т.п.

Бо, як відомо, вже на самому конкурсі з приводу перемог виникають скандали...

Тому наші журналісти запитали організаторів конкурсу «Міс Вінниця», як таке можливо? Чи врахував оргкомітет цього традиційного конкурсу такі пострепутаційні проколи та чи не вестимуть власне розслідування, щоб, якщо інформація підтвердиться, позбавити титулу таку «міс»?

Організатор конкурсу Євген Майданик наразі утримався від коментаря.

Тут слід зауважити, що за 30 років існування з переможницями вінницьких та іншого рівня конкурсів траплялись інші непорозуміння.

Так, одну із перших «міс» Олену нагородили путівкою до Індії. Вона і поїхала туди в складі групи вінничан. А потім у одного члена групи пропав тоді дуже модний перстень-золота печатка. Потім почали пропадати намиста із дорогоцінного каміння, придбані в Індії, вже у жінок.

Все нарікали на обслугу, що, мовляв, це вони тирять.

Ця група подорожувала Індією і переїздила з одного міста в інше.

І яким же було здивування, коли у одному із готелів звинуватили вже групу наших туристів у тому, що вони покрали рушники.

Тоді гід запропонував відкрити валізи й інші речі всім… Саме у валізі «міс» виявили не лише вкрадені рушники, але й всі зниклі прикраси.

Тоді цю «міс» не дисква­ліфіковували. Скандал за­м’яли. Але про пригоди цієї «Міс Вінниця» у Індії тоді гриміло все місто.

Усякі нестандартні ситуації трапляються і з іншими «міс» країн та світу. Але в переважній більшості їхню поведінку журі строго відслідковує і позбавляє корони, навіть не за кримінальні, а морально-етичні порушення.

Замість післямови.

Автор публікації перевірила, чи насправді фото Юлії розміщені на сайті паризьких повій. Як виявилось, дійсно акаунт Юлії був активний до 25 червня.

Коли ж сварка між місцевими красунями була у розпалі, акаунт приховали. Він і далі розміщений на сайті, проте його видимість вимкнена. Як далі реагуватимуть на цей резонансний скандал організатори конкурсу «Міс Вінниця», депутат, в якого Юлія у помічниках, громадськість — побачимо разом.

Марина РОМАНОВА