Минулого року в цей день ліцей №7 м. Вінниці ще повнився привітаннями учнів, батьків, друзів, колишніх випускників. А до цього Олександр Сухомовський провів урочисту лінійку і побажав усім щасливого нового навчального року. Він для легенди Вінниччини, заслуженого працівника освіти, який зумів із вичайної школи №7 зробити популярний ліцей не лише у місті, але й в Україні, став останнім…

Анна Романова – нова директорка навчального закладу, на Інтернет-сторінці навчального закладу опублікувала останні фото Олександра Сухомовського у стінах ліцею. Ось що вона написала:

– 2 вересня 2020 року…  Ліцей зустрічає на подвір’ї свого іменинника, директора закладу Олександра Григоровича Сухомовського. А через 20 днів… його серце зупинилося. Він прожив 75 років, із них 50 років – на освітянський ниві, 30 років – за кермом ліцею № 7. Людина-епоха, людина-життя, енергійний, доброзичливий, чуйний. Ви завжди залишитесь з нами… в думках, серцях, справах, які ми робимо…

У коментарях до публікації колеги, колишні учні та відомі вінничани з теплом і вдячністю згадують про заслуженого працівника освіти України Олександра Сухомовського:

– Ніколи не забудемо.  Світла пам’ять… У наших серцях ніколи не зітреться спогад про великого вчителя і людину з великої літери, – написала Ліна Булейко.

-“Незамінних людей немає” – часто говорив наш директор Олександр Григорович. Але саме він є незамінним і незабутнім символом 7-го ліцею… Вічна світла пам’ять, – згадує Раїса Крижанівська.

-Велика і велична людина, педагог від Бога, від серця та дущі! Пам’ять в учнях та послідовниках, батьках та друзях… Дякую долі, що надала можливість спілкування, – відгукується Наталя Замкова.

У ліцеї, який тепер носить ім’я Олександра Сухомовського, повідомили, що сьогодні і вчителі, і діти згадували покійного директора.

-Були на цвинтарі, принесли квіти до могили Олександра Григоровича. Багато квітів сьогодні й біля музею директора, який відкрили в ліцеї ще минулого року. Вечір пам’яті відбудеться через три тижні – до роковин смерті, – повідомила заступник з виховної роботи Наталя Логінова.

Більше спогадів про великого Вчителя Вінниччини – у наступному номері газети “33-й канал”

Людмила Поліщук