Дівчина підкорила міжнародне журі та болгарське «золото» привезла на Вінниччину.

Народилась, виросла та проживає у містечку Сутиски, що у Тиврівському районі. Красуні–танцівниці 13 років. Коли вона їхала боротись за першість на міжнародні змагання, за неї вболівала вся Вінниччина разом із «33-м каналом».

– Першість на серйозному турнірі – це результат довгорічних тренувань. Бо більше 7 років я навчалась хореографії та акробатиці. Звісно, конкуренція була шалена. Але бажання перемогти й показати рівень українського танцю було в рази сильнішим, – розповідає чемпіонка Дар’я.

– Я змагалась у категорії «сучасна хореографія», бо цим видом танцю займаюсь з дитинства. Це сучасне поєднання класичних танцювальних елементів, акробатичних трюків та пластики. Звісно, тут необхідно відчувати музику та ловити ритм. Я живу мистецтвом і люблю те, чим займаюсь.

Починала тренуватись у першому класі. Як зараз пам’ятаю цей урок. Тоді танці здавались мені чимось занадто складними. Та я захоплено дивилась на дорослих танцівників і мріяла, що колись зможу так само. Тому і вирішила серйозно пос­тавитись до свого хобі. Ходила регулярно на заняття і слухала всі поради мого тренера.

Мій вчитель Ольга Яцкевич стала справжнім наставником. Щоденно опановувала нові техніки танцю. Згодом почала підкорювати висоти – отримувати перші перемоги. І вирішила, що зупинятись не буду. Далі – лише вперед. І от вже зараз, у своїх 13 років, я маю найвище досягнення – болгарське «золото». Це премія першого ступеня міжнародного турніру «Talents of the World». У своєму танці я передавала ніж­ність. Головним завданням було показати переживання кожної людини, яка важко йде до своєї мети. Тому я вважаю, що, окрім професійного виконання танцю, велику роль відіграли і почуття. Бо вони просто вирують у залі, коли я танцюю на сцені. Про це мені говорять усі прихильники.

Кожному, хто хоче досягти своєї мети, я бажаю наполегливо працювати та ніколи не опускати руки.

Софія Копач