Обурені жителі села Приборівка перекривали трасу Вінниця — Турбів.

– Ми судимось роками за землю. – Вже немає сили терпіти – тому повстали. І якщо буде потрібно, то підемо з вилами і плакатами під адміністрацію та Офіс президента. Бо в нас просто вкрали землю, а ми навіть і не знаємо хто, – заявляють мітингувальники.

– Шокуючі махінаційні схеми почались п`ять років тому. Невідомі особи підробили документи про видачу земельних ділянок сільською радою.

Проблема почалась у 2016 році. Без згоди сільради наші атовці самовільно розділили собі 60 га поля, по 2 га у власність кожному. Сільська рада не схвалювала таких дій, тому жодних дозволів не давала. Розгорівся справжній скандал, а згодом – і судова тяганина між представниками села та атовцями. Рішенням трьох судів було ухвалено поділити землю навпіл, щоб половину залишити у власності села, а половину роздати атовцям.

Для цього виготовлено генеральний план. І було сформовано там 92 ділянки. Атовці зверталися до нас затвердити технічну документацію. Люди швидко почали оформляти собі земельні ділянки. Та в той час невідомі підробляють рішення сільської ради, де вказується, що дана земля вже видана і приватизована. Проте, хто власник – ми не знаємо. Вже звертались у прокуратуру та в поліцію неодноразово. Але нас кругом “футболять” та ігнорують. Зараз перекриваємо трасу, аби нас почули і допомогли вирішити дану проблему. Бо ми готові до радикальних дій, – обурені мітингувальники.

Софія Копач