Ось чим вона це мотивувала :

– Моя команда в якийсь момент повірила групі депутатів, у їхні благі наміри  по створенню комісії з перевірки роботи Оратівської лікарні, проголосували за таку комісію. Не втручались. Дали можливість і фінансисту, і вчителю, і успішним та впливовим вивчити медичну реформу на практиці в Оратівській лікарні. А що ж в результаті??? А те, що і завжди і по всіх питаннях, – “тріпологія”!!! Годинами в актовій залі медичного закладу.

Ще першого травня і адміністрація лікарні, і лікарі, і керівництво селищної ради виробили план виходу із кризової ситуації в лікарні. Лікарі щоденно вводили в базу пацієнтів, що і дало результат. Крім того, селищна рада на підтримку виділила 300 тис. грн з бюджету.

Комісія нічого не знайшла, що може вплинути на якість та кількість надання медичних послуг, хоч шукали навіть в підвалі!!! Комісія нічим не допомогла, хоча об’їздили всі інстанції, сусідні медичні заклади, обзвонили всі структури, працювали мало не щодня. Про нас почули всі : і Вінницька рда, і департамент охорони здоров’я, і обласна державна адміністрація та обласна рада. Писали в обласних газетах, на всіх сайтах. Збирали засідання і мітинги. Тримали інтригу. І головне – не забували про Лошак. Таки цілих чотири місяці було про що складати страшилки, щодня їм здавалось, що хтось закриває лікарню, а вони боролись, боролись і відстоювали!!!

А щоденну важку і наполегливу працю кожного лікаря і медика, адміністрації лікарні по виходу із кризи, не замітили і не відзначили!!! Головне – лікарня вистояла, заробила кошти!!! Лікує стільки ж громадян, як і лікували. Працюють зараз над підписанням додаткових пакетів: гінекологічного та хірургії одного дня. Честь і хвала))) І це заслуга наших лікарів, усіх без винятку, а не політиканів!!! Інші ж лікарні, які поприписували нереальні послуги, сьогодні повертають більш як по шість мільонів гривень з місцевих бюджетів. Ми ж не допуситили таких порушень!!! Бо банкрутом могла б стати не лише лікарня, а й інші галузі!!!

Депутати селищної ради – Катерина Михайлівна, Олег Іванович, Василь Петрович та Сергій Анатолійович , яких теж включили в комісію, намагались донести свою позицію, але ….

І я як селищний голова розумію, що ми можемо і повинні допомогти лікарні за потреби фінансово. А повчати медиків, втручатись у їх роботу в період, коли їм і так не просто, не маємо права. О це і є моє слово, яке так чекає групка депутатів!!!

До слова, анестезіологу, який може прийти незабаром в лікарню, треба купити житло. Моя команда купила трьом лікарям. Передаємо челендж команді перевіряючих! Зробіть хоч щось, крім балачок.

Вислухала Каріна Маєвська