У Кранєво (Болгарія) із 28 серпня по 7 вересня проходив чемпіонат світу з шашок серед спортсменів з особливими потребами. Змагалися представники трьох нозологій: із порушенням опорно-рухового апарату, глухонімі та ті, які погано бачать.

Вінничанин Дмитро Мариненко набрав 11 очок, розділив 1-2 місця із росіянином Іваном Смурковим. Та завдяки кращим додатковим показникам став чемпіоном світу.

Дмитро Сергійович регулярно успішно виступає на змаганнях. Навіть незважаючи на те, що є людиною з особливими потребами. Багато разів він вигравав шашкові чемпіонати Європи і світу серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату, за що два роки тому отримав звання заслуженого майстра спорту України.

Дмитро Мариненко – наставник Вінницької МДЮСШ № 6 із величезним досвідом. Він народився у селі Рубань (Немирівський район) в 1959 році. Після навчання і роботи в Дніпропетровську із 2002 року проживає у Вінниці. За цей час виховав низку чемпіонів України, Європи і світу з шашок, за що отримав звання заслуженого тренера України.

Фелікс ЖАНІН