– Наші кавуни не поступаються херсонським!

4 гектари під баштан традиційно виділяють в агрофірмі «Україна – О», що входить до СТОВ «Ольгопіль» і господарює на півдні Вінниччини, – повідомив у своєму Фейсбуку Павло Каленич.

- І це не просто площа для вирощування кавунів. Це екоосередок: готель з очерету, тапчани, усі страви готуються на відкритому вогні, а довкола – льон, тютюн і квіти.

Закладати баштан у господарстві почали з 2006 року.

Опікуються ним Тетяна та Володимир Ніколюки.

Цього року на площі у 4 гектари висадили 20 тисяч рослин. Через погодні умови не всі прижилися, але урожаєм, розмірами і смаком потішили.

«Ми з Бершаді, але кожне літо проводимо на землях агрофірми «Ольгопіль». За цей час добре набили руку на вирощуванні кавунів та динь. Цього року висадили 5 ранніх сортів смугастих та два сорти солодкої дині, – розповідає Тетяна. – Хоча за розміром та смаком (ми у цьому самі переконалися) наші кавуни можуть позмагатися з херсонськими, та є певні природні обмеження. Цього року початок літа був дещо холодним, тому достигли кавуни трохи пізніше. Але ми жодних стимуляторів не використовуємо, це 100 % натуральний продукт. Продаємо за прийнятними цінами, дешевше ніж на ринках. Приїхали на баштан, обрали той, який на вас дивиться, і придбали.