У Суботіце (Сербія) фінішував 39-й міжнародний турнір «Золота рукавичка» класу «А» з боксу. Вінницю представляли два боксери, и обидва стали бронзовими призерами серед молоді (до 18 років).

18-річний кандидат у майстри спорту України Федір Фріз виступав у ваговій категорії до 51 кг. В півфіналі він провів рівний бій із угорцем. На жаль, судді за очками визнали переможцем суперника нашого земляка.

- Думаю, що виграв у цьому поєдинку не один раунд, але мені не присудили перемогу. Це не перша моя медаль на міжнародному рівні. До цього був переможцем турніру у Будві (Чорногорія), – розповів Федір Фріз.

Тренують спортсмена Федір Фріз-старший (батько) і Сергій Глущенко. Він вже був бронзовим призером чемпіонату України. Тепер прагне здобути звання майстра спорту, після чого вигравати національні і європейські змагання. Федір Фріз навчається у Вінницькому педуніверситеті на вчителя фізкультури і тренера-викладача.

16-річний майстер спорту України Олександр Яровий провів три бої у вазі до 60 кг. Спочатку у складному поєдинку переміг дворазового чемпіона Європи із Грузії. Далі вихованець тренера Дениса Осадчука здолав італійця, а в півфіналі поступився за очками триразовому чемпіону Європи і віце-чемпіону світу із Болгарії.

- Тренер хотів, щоб я виграв цей турнір. Все ж результат є непоганим. Бо півфінал був практично рівним, – розповів Олександр Яровий.

У 2020 році вихованець клубу «Золота рукавичка» був чемпіоном України і чемпіоном Європи серед юніорів. Він прагне повторити аналогічні результати і в цьому році, а далі виступити на чемпіонаті світу. Для цього наполегливо тренується по шість разів на тиждень. Вболіває за українського боксера Олександра Усика. Олександр Яровий навчається у Вінницькому гуманітарно-педагогічному коледжі, опановує фах вчителя фізкультури.

Фелікс ЖАНІН