Тетяна Мокріді, вінницька журналістка і дружина політика Романа Безсмертного, на своїй сторінці у фейсбуку написала власні спостереження за українським політикумом. Такого і справді більше немає у жодному з парламентів! Українці люблять шоу, а потім щиро дивуються і нарікають: а чому ми так живемо?…  Утім, самі читайте і діліться думками.


«Відкрию секрет політтехнолога: напередодні будь-яких виборів соціологи роблять опитування щодо сприйняття людьми різних рис характеру політичного лідера. Якщо за справу беруться відповідально, то навіть малюється так звана іміджева троянда: розум, патріотичність, мужність, чесність, доброта, надійність, відповідальність, багато іншого … і не остання риса - привабливість. Оскільки виборці здебільшого не знають програм і позицій політиків, а голосують емоційно, то перемагає той, чия харизма працює як магніт.

Скільки я чула під час виборів на зустрічах серед людей: «Господи, який ВІН гарний» чи « Вона така красива і впевнена, що не може брехати». А за закритими дверима в тусовках політтехнологів завжди почуєш грубу фразу: «його чи її хочуть або ні». Тобто сексуальність грає далеко не останню роль під час виборів. Я бачила, як реагували люди на вихід на сцену Віктора Ющенка, на амфорні сукні Юлії Тимошенко. Це просто була політична любов з першого погляду…

Але після виборів, як після гарного весілля, починається рутина. Можна обговорювати сукні і краватки народних обранців, але всі чекають покращення життя і законотворчої роботи.


Але що відбувається в ЗМІ? Складаються рейтинги найсексуальніших нардепок. Експерти видання "Коментарі" — «цінителі та шанувальники жіночої краси — відібрали 25 претенденток на звання "Міс Верховна Рада України". Нагадаю, що в українському парламенті - 87 жінок. Що це?

У мене є кілька питань:

1. З якою метою нардепи, яких обрав український народ, ідуть в парламент? На конкурс краси, бодібілдерів, КВК, бої без правил?

2. Таким чином дискредитується законодавчий орган України? Вбивається довіра до парламенту? Не кропітка робота над законами, а розважальне шоу?

3. Чи не знищують подібними рейтингами усі гендерні дискусії? Це демонстрація того, що жінки в політиці лише прикраса і сексуальний об‘єкт?

4. Де конкурс краси в ВР серед чоловіків? Хай вже ідіотизм досягне апогею.

Так, це все чистої води сексизм. Я б радила ЗМІ, не навішувати ярлики. Інколи лише одна роль, ситуація і стаття може змінити все життя. Нагадаю історію з Шерон Стоун, яка після відомої сцени в «Основному інстинкті», стала заручницею образу сексуальної письменниці. А Стоун - надзвичайно розумна жінка. Передивіться її інтерв‘ю Опрі.

І на завершення, хочу звернутися до більшості нардепок: думайте, коли підбираєте одяг на засідання, не провокуйте самі журналістів.

Такі рейтинги просто неможливі в європейських країнах».