Шокуючу інформацію повідомили читачі “33-го” із Гайсина. 7-го вересня жителі району хоронили двох маленьких дівчаток. 4-річна Злата та 13-річна Владислава — рідні сестри – померли в жахливих муках у реанімації. Офіційний висновок: діти отруїлись грибами. Та як це призвело до таких страшних наслідків?

Лікарі та громада шоковані подією. Бо пам’ятаємо, як ці красуні бігали селом Крутогорами, де вони проживали. Та хто б міг подумати, що станеться таке лихо. Їхня мама приготувала обід із грибів. 2-го вересня вся родина стала недоб­ре почуватися. Найгірше було Владиславі, Златі та маленькому братику…


– Мама не дозволяла звертатись до лікарів — тримала вдома та приховувала отруєння, бо боялась покарання за отруєння власних дітей. У сім`ї є ще шестеро дітей. Коли ж інформація про отруєння дітей “розлетілася”, соціальні служби все ж госпіталізували їх. День та ніч лікарі боролись за життя діток, та врятувати не вдалось – дівчатка померли, а хлопчик в реанімації. Лікарі досі не можуть відійти від побаченого, бо це була страшна дитяча смерть. Смерть у муках від отруєння.

Зараз інші діти проходять обстеження у дитячій обласній лікарні, батьки також у лікарні. Хто буде відповідати за такий важкий злочин – дитячу смерть — невідомо. Але діток вже не повернути.., – розповідають гайсинчани.

Поліція повідомляє, що наразі слідство встановлює причини смерті дітей.

За словами начальника Гайсинського районного управ­лін­ня поліції Ігоря Соломона, за цим фактом поліцією розпочато розслідування кримінального провадження, передбаченого статтею 115 Кримінального кодексу України.

У межах досудового розслідування призначено ряд експертиз. Остаточна причина смерті дітей буде встановлена після проведення комісійної судово-медичної експертизи.

 Марина Романова