Але йому потрібні протези. Допоможімо юнакові!

«Я вибрався з того світу і тепер хочу у великий спорт», — сказав у ексклюзивному інтерв`ю Вова Авдеєв з Михайлівки, якого побили односельчани та поклали під потяг помирати..

Шокуюча історія трапилась в грудні минулого року. Вся Україна обговорювала жахливі події на Вінниччині. На свій день народження Вова ледь не загинув під локомотивом поблизу Голендрів. Юнак розповів події того жахливого вечора нашому журналісту.

– Я пам`ятаю, як сидів із друзями на вокзалі в Голендрах та сміявся. Збирався раніше піти додому, бо наступного дня мав святкувати своє 18-річчя. Та тут зайшло троє, і всі вони — неадекватні. Один взяв цигарку і почав попіл скидати мені в обличчя, а інший підтримував його словесними знущаннями. Почався конфлікт — не міг змовчати, коли принижують мою гідність. Пам’ятаю, як вийшов у бік дому, а потім... все. Лише пригадую дивний звук, немов удар по голові. Згодом, як показала експертиза, і справді було побоїще. Мене відлупцювали по голові так, що череп проломився. Тому так довго і не міг нічого згадати. Та зараз я повертаюсь до життя. Хоч і залишився без ніг, та знаю, що життя не закінчилось. Весною почав ходити, а зараз мрію повернутись у спорт. Хочу отримати нові досягнення. Та грошей на спортивні протези немає. Тривале лікування виснажило нашу родину. Тим паче у мами онкологія.., — розпо­відає Вова.

Нагадаємо, що 29 листопада близько 02.30 години на перегоні «Кордишівка — Голендри» під потяг потрапив 18-річний Володимир Авдєєв.

– Близько 5-ї ранку у вікна хати постукали поліцейські. Вони повідомили страшну звістку – Вова в реанімації, потрапив під потяг… У нього немає ніг, – ділиться мама потерпілого Любов. — Ми у розпачі відразу кинулися в лікарню! І там майже три доби були, як на тому світі. Бо сина побачити нам так і не дозволяли. Не надали жодних медичних висновків та коментарів. Це були жахливі хвилини очікування…

У той час поліція вже зуміла все «списати» на нещасний випадок. І нашу родину почали ображати в Інтернеті.

На місці аварії була чужа кепка і запальничка, та поліція «промовчала». Зараз ми маємо на руках висновки спіральної комп’ютерної томографії головного мозку (СКТ) голови, де чітко видно сліди побиття. Злам лобної кістки з розповсюдженням уламків у порожнину черепа. Також є висновок КТ, що засвідчує двобічну полісегментарну пневмонію. Ступінь ураження 40%. Хоча з дому він виходив абсолютно здоровим. Це доказ того, що мій син невідомо скільки часу пролежав на холодному сирому камінні. Та зараз і це не важливо. Я прошу українців допомогти і дати шанс моєму сину на успішне майбутнє у спорті.

4149 4991 3705 3193 — Картка ПРИВАТбанку, Любов Авдєєва — мама хлопчика.

 Софія Копач