Шматочок сала зменшує рівень холестерину в крові, надає почуття вгамування голоду та стимулює імунітет. Чим більше ми їмо сала, тим більше витрачаємо холестерину.

Крім того, сало містить величезну кількість арахідонової кислоти, яка є частиною клітинних мембран та основним ферментом серцевого м`яза і бере участь у ліпід­ному (жировому) обміні. Кислоти, що містяться в салі, мають жовчогінний ефект та допомагають утворенню в печінці «хорошого» холестерину і розщепленню «поганого».

Також у салі міститься олеїнова монокислота, яка захищає клітинні стінки печінки та нирок від оксидів та запобігає розвитку атеросклерозу.

Для прикладу, в Німеччині сало входить в дієти для пацієнтів з серцевими захворюваннями. Але є одне застереження: мова йде не про копчене чи варене сало. І не про сало американських свиней (привезених зі США). Тільки про солоне сало з ринку.

Сало, до речі, не бере багато солі, яка тільки додає смаку. А з часником в ньому багато селену і кверцетину — додаткова профілактика атеросклерозу.

До речі, сало містить 40% ненасичених жирних кислот, майже як червона риба! А поліненасичені жирні кислоти — це ясний розум.

Їжте сало на здоров’я, бережіть себе!