Спичинці — єдине село в Погребищенській ОТГ, де ще не обрано старосту. Жителі села просять оприлюднити їхнього листа, щоб земляки знали, за кого вони проголосують.

– Отримавши інформацію зі шпальт «33-го каналу» та бага­тьох інших джерел про те, як колишній голова сусідньої нам громади роздавав землю своїм родичам та наближеним, ми, жителі Спичинецької громади, думаємо, що колишній наш сільський голова О.Д.Ремарчук пішов набагато далі за час свого головування. За період своєї каденції він двічі попадав у поле зору правоохоронних органів за махінації із землею, за що має два кримінальних провадження. Це зокрема видання дозволу на незаконний видобуток цінного шару грунту з метою продажу. Відомості щодо даного факту були внесені до ЄРДР за №2016020270000232 від 22.07.2016 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 239-1 Кк України: зловживання службовим становищем. Незаконне укладення договорів на земельні ділянки 20.10.2016 року, відомості про дану подію були внесені до ЄРДР за № 12016020270000352 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Маючи на 2018 рік ще 45 гектарів земель резерву та комунальної власності, для прикладу, нашим хлопцям-атовцям виділили тільки по 1.5 га. Під «завісу» своєї діяльності Ремарчук доголовувася до того, що віддавав землю «своїм» для приватного користування, цільове призначення котрої заборонене для приватизації.

По використанню бюджетних коштів за всі роки, а особливо 2020 рік, взагалі можна вимагати суцільного аудиту. Чого тільки вартує бюджетна стаття на канцелярське приладдя сільської ради (увага!) — 30 000 грн плюс 10 000 на заправку картриджів. 45 000 грн на облаштування якогось міфічного архіву. Регулярні зміни до бюджету та направлення коштів на дитячий садочок, завідувачка котрого є дружиною колишнього голови села. Чи не осідали ці кошти у кишенях подружжя? Доказ тому — доходи, взяті з електронних декларацій цих осіб.

За період каденції головою  села подружжя Ремарчуків (нагадуємо, що дружина ексголови безпосередньо отримувала заробітну плату з його ж рук, тобто з бюджету села) тільки згідно з деклараціями отримало близько двох мільйонів гривень доходу, включаючи, звичайно, всі можливі премії та надбавки. Що називається, крутанули бюджет по повній. Ще б нічого, якби не наступні факти. Придбане за ті ж таки бюджетні кошти, якимось чином, в домашніх умовах Ремарчуків працювало холодильне та пральне обладнання, яке мало б знаходитись на обслуговуванні дитячого садочка. Десь загубився слід великого залишку газових труб з газового проєкту, після завершення якого господарство Ремарчуків поповнилось новеньким авто вартістю під сто тисяч гривень. А серед вартості тих труб були і кошти жителів громади. Паралельно з проєктом заміни вікон на сільському будинку культури з’являються такі ж в оселі Ремарчуків. Відтак частина дров, котрі закуповувались за бюджетні кошти для опалення будинку культури та дитячого садочка, осідала у їхній оселі. Між іншим, це сотні тисяч гривень бюджетних коштів двох сіл Спичинецької громади. Окремим пунктом можна додати, що під час будівництва огорожі для шкільної садиби та дитячого садочка, за що дійсно щира вдяч­ність ексголові, він і тут про себе не забув. Без зайвої скромності огородившись такою ж огорожею загальною довжиною більше 200 метрів на суму приблизно пів мільйона гривень. Не своїх, звичайно. У цій же садибі можна спостерігати і альтанки з гойдалками, аналогічні тим, що закуповувались для садиб будинку культури, школи та дитячого садка.

Найжахливіше у даній ситуації те, що жодного звіту про використання коштів протягом каденції О.Ремарчука ніхто не робив. Жодного разу не було проведено сходу села. Сесії, на яких вирішувались важливі фінансові та земельні питання, проводились фіктивно або (увага!) в телефонному режимі (є чітко фіксовані докази). Без попередніх розглядів на засіданнях відповідних комісій.

Колишній голова Спичинець, на переважну думку сільської громади, має стати, скоріше, об’єктом вивчення для органів слідства, ніж новим кандидатом на посаду старости.

Це звернення до преси – перший дзвіночок шахраям та недоброзичливцям. Жителі села Спичинці дуже надіються, що колишній чиновник отримає справедливе покарання за порушення законодавства України.

Жителі села Спичинець: всього 40 підписів