Поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ на вулиці Київській нещодавно розпочались підготовчі роботи до встановлення пам’ятника Блаженнішому Любомиру Гузару. Встановлення пам’ятника ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота, яка й зібрала кошти для його виготовлення. А благоустрій біля постаменту роблять за кошти міського бюджету.

У парковій зоні поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ встановлять пам’ятник Любомиру Гузару. Любомир Гузар (1933 –2017) – український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011). Він кілька разів відвідував Вінницю з пасторськими візитами.

Вінницька греко-католицька спільнота ініціювала встановлення пам’ятника Любомиру Гузару. Кошти на його виготовлення зібрала ця релігійна громада. Авторами пам’ятника стали два українських скульптори — Олесь Сидорук і Борис Крилов. Скульптура вже готова. Пам’ятник в повний зріст виготовили з бронзи. Любомир Гузар одягнений у камізельку поверх підрясника та опертий на палицю. Поряд із ним стоїть колона, на якій лежить митра та одяг.

А за кошти міського бюджету  облаштовують територію. «На місці, де встановлять пам’ятник, ми виконуємо роботи з благоустрою. Закінчуємо класти плитку. Наразі вже влаштували закладні під опори для освітлення», – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.