Кричуща, фантастична і дуже страшна історія нині на слуху всієї школи та вінницької освіти. Бо ім’я цієї вчительки, на яку бабуся Вови написала шок-заяву до поліції, знає все місто, всі активісти та навіть спецслужби після останніх виборів за участі її проросійської партії… Але нині мова йде саме про долю 11-річного хлопчика Володю, який вимушено не ходить до школи після всього пережитого.

Що ж такого страшного сталось в цій елітній школі міста Вінниці в 3-Г класі? Та чому його бабуся, колеги вчительки та інші батьки весь час замовчували цей треш?

– Ви лише тепер наважились все розповісти поліції та «33-му каналу»… Чому так довго мовчали, адже ваш внук не ходить до школи і виглядає, як залякане пташеня?

– Через всі ці події в школі ми повноцінно не закінчили 3-й клас та не були переведені до 4-го… Тієї вчительки вже немає в школі, але Вова досі боїться йти туди і тому навчається вдома. Через це нас «пресують» освітяни і звинувачують, що всі довідки про хвороби і лікування у нас куплені… А я лише під час карантину за допомогою кваліфікованого психіатра слово за словом почула версію внука про події в школі. І мене через все це трусить, вирішила більше не мовчати! Бо її явно хтось прикривав чи закривав очі на всі ці «катування» і «експерименти» над дітьми. Адже постраждав не лише мій внук Вова! — розповіла в редакції «33-го каналу» вінничанка Віра Олександрівна.

– Що саме розповів ваш внук?

– Розповів, що та жінка не пускала його з уроку в туалет чи попити води… Далі – більше. Вова каже, що вчителька залишала його на великій перерві тет-а-тет, роздягалась перед ним, говорила про секс, зв’язувала руки, ноги, клеїла скотч на рот і давала пити зелені пігулки… Так само під її «управлінням» був ще один учень, який вирішив підкоритись та нічого не казати батькам через погрози вчительки. Дитина каже, що її штрикали гострим олівцем, ходили ногами по спині та били. І залякували так, що він нині ледь відкрився мені і лікарям. А був одним із кращих у своєму класі!

– Ви особисто говорили із цією вчителькою про ці голі виходки, порошки і навіювання? Бо ваші звинувачення звучать дуже жорстко і тягнуть на статті Кримінального кодексу!

– В останній день роботи в нашій школі вона прийшла до мене додому на душевну розмову і все знімала на телефон для свого алібі… Була не одна, а із своєю подружкою – соціальним вчителем. Я не давала їй згоди на зйомку і забрала в неї телефон. Тоді вона викликала поліцію, а мене звинуватила у викраденні мобільного. Трубку я віддала патрульному, але вже із видаленим відео.

Її таки звільнили зі школи, а точніше – «попросили піти»… І директор школи, який явно все знав, більше не отримав цю посаду і також пішов із навчального закладу.

– Все вами описане більше схоже на шизофренію та важкі моральні розлади… Невже із такими якостями можна працювати із дітьми?

– А можна закриватись на великій перерві із малолітньою дитиною наодинці в класі та проводити над нею експерименти? Що треба показувати і розказувати дитині в 3-му класі, щоб вона мене розпитувала про секс, про голу жінку, про статеві зносини між дорослими? Я не лікар і не прокурор, але, мабуть, в дитинстві когось також били і знущались, що все це перенеслось на наших дітей? Невже в колективі не знали, чим дихає їхня колега? Вона ж там працювала 10 чи більше років… Це ж має бути видно по захопленнях і думках у вільний від уроків час… Згодом стало відомо, що наша вчителька ще в тій партії та пропагує явно антиукраїнські ідеї. Але видно, що її боялись не лише наші діти, але й інші вчителі та директор… Бо іншого пояснення в мене немає! І я вирішила більше не мовчати та йти на прийом до начальника поліції, бо вся ця історія із вчителькою, на жаль, триває у мобільному телефоні та соцмережах…

– У вас є реальні докази цих дій вчительки, бо вас можуть звинуватити у зведенні рахунків із відомим педагогом?

– Докази є, я їх покажу в поліції. Адже за 60 років свого життя я бачила багато, але не настільки чорного і шокуючого. Скажу чесно, я боялась за внука, якого нині вимушено виховую… Але я більше не боюсь і в поліції назву все і всіх співучасників цього «шабашу» в нашій школі. Мені закидали, що я алкоголічка, наркоманка і «неадекват» за те, що я забрала внука від такої вчительки подалі… А як би вчинили ви?

– Але ж ви повернете Володю до школи, бо вдома він виросте самотнім егоїстом?

– Вова піде до школи, але не тепер… Бо він талановита, творча, добра дитина, яка найкраще писала в своєму третьому класі… А його загнали в куток, як звірятко! І відкрито казали, що «ми безплатно потрапили в цю школу і він зайняв чиєсь місце в класі…»

Але з мене не вимагав ніхто ніяких хабарів, хороша школа, має репутацію — і тут таке… Мені складно сказати, що відбувається нині із цією людиною поза школою. Бо мені на мобільний приходять погрози, непристойні фото і заяви про викрадення дитини… А якщо до неї прийде поліція чи СБУ додому із обшуком, то вона обіцяє підпалити власний будинок! Мені тепер страшно за її дітей…

Заляканий школярик Вова таки дав нам мініінтерв’ю.

– Чому тебе била вчителька? – запитали ми у 11-річного Володі, який нині вимушено навчається вдома.

– Я нічого поганого їй не робив… Але вона сказала, що «ми її плани поламали!» Вона мене лякала, що уб’є та заріже, якщо я комусь все розкажу… А ті таблетки треба пити для пам’яті та здоров’я. Але я не пив, і мене били! Я б хотів ходити в школу, бо там діти…

Директор департаменту освіти ВМР так прокоментувала цю заяву бабусі 4-класника Володі:

– Із листопада минулого року ця вчителька більше не працює в навчальному комунальному закладі нашого міста. Вона сама написала заяву та пішла. Щодо колишнього директора цієї школи, то він не подав свої документи на конкурс, і з червня цього року тут новий керівник, — зазначила директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. – По решті заявлених претензій та звинувачень краще хай проведе перевірку поліція, бо мені складно таке коментувати. Однозначно тут був конфлікт, який мав би вирішитись після звільнення педагога…

І 15 вересня начальник Вінницької обласної поліції Іван Іщенко погодився прийняти Віру Олександрівну із внуком Володею та перевірити їхню заяву про побиття, знущання та сексуальні домагання в стінах відомої вінницької школи.

Далі буде…