– «Танцююча лікарка» — я вже звикла, коли про мене так говорять. Бо ще змалечку планувала займатись як танцями, так і медициною. Моє серце не розривається. Я зуміла поєднати одне із другим, — ділиться Надія Стойка.

Вона — творчий керівник найпопулярнішого вінницького балету «Big Famili». Від модних показів, концертів до весіль та днів народжень — все супроводжується виставами світлового шоу та ніжними танцями костюмованих ангелів. Також у колективі є образи птахів та троянд. Їх використовують за бажанням замовників.

– Ледь не щодня колектив на виступах. Поки що гастролюємо лише Вінницькою областю. Та в майбутньому мріємо стати відомими на всю Україну. Зізнаюсь, що створила колектив із власної користі. Бо хотіла вразити гостей чимось особливим на своєму весіллі.

Хореографія — це моя велика любов. З дитинства танцювала у різних студіях та колективах. Потім ставила постановки, але завжди мріяла про свій колектив. У 25 років я вже працювала лікарем-стоматологом. Любила свою роботу, як і кожен професіонал. Настав час для найважливішого дня в житті кожної жінки — одруження. Зібравши всю креативність та творчість в собі, я вигадала великих масивних ангелів. У моїй уяві вони світились та повільно танцювали. Недовго думаючи, я вирішила, що зберу сестер та племінниць своїх та чоловіка. Зроблю сімейний кастинг та буду тренувати.

Ідея настільки сильно сподобалась моїм близьким, що вони погодились. Звісно, було важко, проте бажання створити щось унікальне переповнювало всіх. Один образ ангела з крилами на той момент, а це 7 років тому, коштував близько 10 000 гривень. А якщо ще й порахувати підсвітку, то ціна реально збільшувалась, — продовжує Надія. — Тому я вирішила самостійно створити костюми. Замовила весь необхідний матеріал та днями і ночами робила янгольські крила з пір`я й обшивала все це світловими проводами. Ніхто не вірив, але вдалось. І вже на моє весілля балет «Big famili» показав перше танцювально-світлове шоу.

І вже зараз я пишаюсь успіхами свого колективу. Нас запрошують всюди: на презентації нових колекцій дизайнерів, на відкриття концертних площадок, на корпоративи, весілля та навіть на ювілеї. Тому із радістю танцюємо для вінничан.

Софія Копач