Майже 9 місяців військовий пролежав мертвим на підлозі своєї квартири. Сусіди підозрюють, що це було вбивство.

Шокуюча подія сталась на вулиці Стеценка у Вінниці. Два дні сусіди жахались новиною про 72-річного Сергія Башка. Патрульні поліцейські та «швидка» чергували під під’їздом, допоки правоохоронці провадили обшук помешкання з метою розслідування його загадкової смерті.

— Сергія ми не бачили більше ніж пів року поблизу будинку. Навіть підозри про його смерть не виникало. Думали, що він поїхав до когось в гості. Одного дня до будинку приїхала поліція та почала опитувати сусідів. Всі зрозуміли, що щось не так. Через декілька годин правоохоронці вибили двері в квартиру. Під дверима лежала засохла мумія — тіло сусіда Сергія. Згодом повідомили, що труп людини в квартирі пролежав 9 місяців.

Дивно, та ніхто не чув запаху. Навіть сусіди, які проживають зверху. Як пояснили, у квартирі всі вікна пластикові та броньовані двері. І коридор, в якому він лежав, закритий з усіх сторін.. Зізнаюсь, ми підозрюємо, що смерть сталась не сама собою. Сергій був сильним та здоровим чоловіком. Можливо, це було вбивство? Бо покійний жив не бідно. Але був одинокий — дружина та діти померли вже давно. От, можливо, хтось і вирішив скористатись ситуацією. Та це лише підозри, не більше. Правди тепер не дізнатись нікому. Для нас він був, як рідний, тому шкода його, — розповідають сусіди.

Правоохоронці додають, що до поліції зверталась знайома покійного Сергія в червні. Вона написала заяву про його зникнення. Та декілька днів тому, сусіди небіжчика повідомили про жахливий запах, який звідкись потрапляє у їхні квартири. На місце прибула патрульна група, виламали двері, щоб потрапити в квартиру. Муміфікований труп, який знайшли правоохоронці, відправили на експертизу. За висновками судмедексперта, тіло пролежало в квартирі значно більше, ніж пів року, чоловік помер ненасильницькою смертю. Втім, остаточний висновок зроблять слідчі.

Софія Копач