У Вінниці триває реалізація другої черги робіт масштабного проєкту з капітального ремонту  вулиці Данила Нечая. Загалом тут заплановано оновити 2 кілометри шляху, зробити з обох боків вулиці велосипедні доріжки та пішохідні зони. Наразі вже постелили нижній шар асфальту, закінчують монтувати бордюри, встановлюють опори освітлення.

Вулиця Данила Нечая – це важлива магістраль міста та головна вулиця мікрорайону Старого міста, виїзд з Вінниці у Тиврівському напрямку. У 2019 році розпочали комплексний капітальний ремонт цієї магістралі. Він передбачав два етапи робіт. У 2019 році оновили першу ділянку протяжністю понад 1,2 км від вулиці Московської до вулиці Федорова. У минулому році, у зв’язку пандемією, не вдалось продовжити роботи, адже кошти перенаправили на потреби охорони здоров’я, підтримку малозабезпечених вінничан, малого та середнього бізнесу по програмі «Вінничани важливі».

У 2021 році з’явилась можливість продовжити роботи. Ремонт у рамках  другої черги масштабного проєкту на вулиці Данила Нечая триває з початку червня. Тут заплановано  комплексно відремонтувати 2 км шляху. Проєктом передбачено оновлення дорожнього покриття по двох основних профілях. Ділянка від вулиці  Московської до вулиці Дубовецької матиме чотири смуги дорожнього руху. А від вул. Дубовецької до вул. Брацлавської – 3 смуги.

Також проєктом передбачено облаштування з обох боків вулиці велосипедних доріжок та пішохідної частини. У місцях, де можливе скупчення атмосферних опадів, передбачено локальні мережі зливової каналізації. Також у планах повна заміна мереж зовнішнього освітлення на нові сучасні.

Заплановано й модернізацію та облаштування нових світлофорних об’єктів, встановлення камер відеоспостереження. Оновлять й зупинки громадського транспорту – тут планують зробити посадочні платформи з тактильними показниками для людей з вадами зору.

Як розповів директор департаменту комунального господарства міської ради Юрій Семенюк, вже майже прокладені футляри для підземних мереж зовнішнього освітлення та зв’язку. «Наразі  постелили нижній шар асфальту на дорозі. Закінчуємо монтувати бордюри. Частково вже заасфальтували тротуари. Робітники встановлюють опори освітлення», – зазначив Юрій Семенюк.