15 вересня поліція встановила особу, причетну до незаконної порубки понад пів сотні цінних порід дерев  на території Гайсинського лісгоспу. Сума завданого збитку встановлюється. За незаконну вирубку лісу, його перевезення та збут 42-річному жителю Бершадської територіальної громади загрожує до трьох років позбавлення волі.

До поліції звернувся місцевий лісник з повідомленням про те, що під час обходу території лісового господарства він виявив факт незаконної порубки дерев дубу.

За словами начальника відділення поліції №1 Гайсинського районного управління поліції Олександра Берчука, проведеними першочерговими розшуковими заходами працівники встановили особу, причетну до цього правопорушення. Ним виявився 42-річний мешканець Бершадської територіальної громади. На території його домогосподарства поліцейські частково вилучили незаконно зрубану деревину, решту  він встиг продати. Транспортний засіб з причепом, на якому підозрюваний перевозив деревину, арештований та поміщений на арештмайданчик.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 246  Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), за що передбачено до трьох років позбавлення волі.

Марина Романова