-Лише за останні вихідні станом на 13 вересня відсоток вакцинованих першою та другою дозою педагогів по місту зріс на 4,2%. І маємо по Вінниці вже 12 шкіл, 6 садочків та один позашкільний заклад,  де вакциновані більше 70-ти відсотків вчителів та персоналу… Бо працівники закладів освіти мають бути здоровими, тому усі вони пройшли необхідний медогляд.  А також наразі триває імунізація персоналу, – повідомила на виконкомі 16 вересня  директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко. – Офіційно станом на 13 вересня провакциновано 68,1% працівників по галузі освіта: працівники дошкільної освіти – на 61,6%, загальної середньої освіти – 72,3%,  позашкільної освіти – 75,7%».

Також проводимо роз’яснювальну роботу із батьками щодо щеплень. А ще 70 працівників освіти разом із родичами готові зробити щеплення найближчим часом в 2-му міському центрі вакцинування.

– Це обов’язкова вимога до всіх вчителів! – додав секретар ВМР Павло Яблонський. – Бо всі ми пам’ятаємо, як минулого року саме батьки скаржились на якість дистанційної освіти. Нині все у наших руках і варто самим забезпечити активну фазу вакцинування, щоб, у разі переходу в іншу зону навчальний процес, по місту був продовжений «наживо».