Такого аншлагу у Будинку офіцерів  не збирали навіть найвідоміші зірки шоу-бізнесу. 16 вересня тут відбулися громадські слухання з обговорення містобудівної документації  – детального плану території, обмеженої вулицями Лукяновського, Пестеля, Богуна, Магістратською.  На них попередньо зареєструвалося 1300 вінничан.

Про те, що на  території  у 38 гектарів, де колись розташовувався завод “Керамік” та  досі перебуває тролейбусне депо, незабаром   з’явиться новий житловий мікрорайон, вінничани говорили вже давно. Бурхливі громадські слухання відбувалися  у липні цього року, де було виказано цілий ряд зауважень, невтішних прогнозів та  неоптимістичних передбачень. Тоді  більше чотирьох годин аж на шести локаціях у центрі міста 458 зареєстрованих вінничан вирішували долю чималої земельної площі майже у центрі міста. Тоді пропонувалося звести тут 7 будинків 5-7 поверхів на 1148 нових квартир, паркінг, дитсадок, школа, збережений гуртожиток для працівників транспортної компанії. Саме ж тролейбусне депо пропонується перенести за місто, наприклад, у район колишнього ДПЗ.

Цього разу до громадських слухань команда забудовників та  архітекторів підготувалася більш ретельно. І запропонувала в кінцевому варіанті 25 будинків на 12-20 поверхів на 2800 квартир і понад 2 тисяч автомобілів.  Для наглядності продемонстрували не тільки документи,  а й візуалізацію проєкта. І вінничани проголосували “за”.

З якими емоціями все відбувалося – читапйте у газеті “33-й канал”