Відразу два чемпіонати зі спортивної радіопеленгації пройшли у Болгарії. Учасники змагались в індивідуальних турнірах і в групових. Вінницька збірна принесла 17 медалей. З них 10 золотих, 1 срібна та 6 бронзових.

Участь у чемпіонатах взяли збірні команди 20 країн Європи (Білорусі, Болгарії, Великобританії, Естонії, Казахстану, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини, Угорщини, Хорватії, Чехії, Фінляндії, Швеції, Швейцарії та України), загалом понад 300 спортсменів. У складі збірної команди України у змаганнях виступали й вісім спортсменів з Вінниччини, переважно вихованці Вінницької МДЮСШ

 

№ 2 на чолі із заслуженим тренером України Сергієм Зеленським.

Завдяки успішному виступу доросла збірна команда України вперше за багато років посіла перше місце в загальнокомандному медальному заліку, здобувши 47 медалей (з яких 26 золотих, 11 срібних та 10 бронзових) та випередивши потужні збірні Чехії та Росії. Вдруге поспіль (після ЧС-2019, що відбувся у Вінниці) очолила загальнокомандний залік і юнацька збірна України, маючи в своєму активі 23 медалі (золотих — 10, срібних — 6, бронзових — 7).

– Про своїх вихованців я можу говорити тільки позитив. Вони — талановиті та розумні діти. Дуже приємно усвідомлювати, що наша збірна виступила на високому рівні. Я намагаюсь мотивувати дітей. Роблю все, щоб вони були найкращі та найсильніші у своєму виді спорту. Сезон був непростий. До початку весни не було відомо, чи відбудуться взагалі змагання в цьому році.

В умовах пандемії спланувати тренувальний процес було нелегко, адже тренування то дозволялися, то переходили на дистанційну форму. Тому значна увага була приділена індивідуальним тренуванням. І до складу збірної команди України таки пробилися вісім спортсменів з Вінницької області. Важливо, що, крім наших вже досвідчених спортсменів, на чемпіонаті достойно виступили дві дебютантки — Даша Корніюк та Маша Мілінчук. Більше хвилювався за хлопців Артема та Володимира, та вони справились, — розповів тренер.

Цікаво те, що Сергій Зеленський все життя проживав у Донецьку. Цей вид спорту він розвивав разом зі своїм рідним братом, але тепер він переїхав у Вінницю, а брат тренує російську збірну. Цього року на змаганнях Україна отримала першість, а «бронзу» вибороли росіяни.

Марина Романова