У Великій Вінниці тривають роботи зі встановлення світлофорів. Їх нині облаштовують на перехрестях Немирівського шосе та в’їздах в села Писарівка та Щітки. Тут будуть регульовані пішохідні переходи. Спеціальні датчики на світлофорах реагуватимуть на авто, які виїжджатимуть з населених пунктів та вмикатимуть для них зелене світло. А для пішоходів буде встановлена спеціальна кнопка, натиснувши на яку, загорятиметься зелене світло.

Наразі світлофори встановлюють на в’їздах до Писарівки та Щіток. «На цих перехрестях часто траплялися ДТП, бували і з серйозними наслідками, – каже староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко. – Місцеві мешканці підняли питання про встановлення тут світлофорів на зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим. Роботи розпочались на початку вересня. Наразі вже змонтовані опорні стійки. Очікується, що у жовтні світлофори вже будуть працювати».

Також Владислав Кривешко розповів, що раніше в час пік доводилось чекати більше п’яти хвилин, щоб виїхати з села на Немирівське шосе.

«Тепер світлофори будуть оснащені спеціальними датчиками, які реагуватимуть на автомобілі, що виїжджатимуть з населеного пункту на Немирівське шосе, та вмикатимуть для них зелене світло. Потім знову буде зелене світло для авто, які рухаються  основною трасою, – каже директор КП «Вінницька СМЕД ОДР» Сергій Чернов. – А для пішоходів буде світлофор «на вимогу»: якщо людина захоче перейти дорогу, вона натисне спеціальну кнопку і для неї засвітитися зелене світло».

Світлофори будуть підключені до загальноміської системи Вінницького КП «СМЕД ОДР».