Про це заявив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов:

-Епідемситуація у вересні у Вінницькій області має хвилеподібний характер. Зростає кількість захворювання серед дітей — 75% – це школярі. Тому дуже важливо, щоб були обладнані киснем місця у дитячих інфекційних лікарнях на території Вінницької області. Станом на 21 вересня 9 опорних лікрень обслуговує населення Вінниччини.

За добу маємо 8 випадків. З них 2 вчителі, 4 учні та 2 вихованці. Тому дуже важлива вакцинація саме освіти. На сьогодні маємо 40% освітян, які вакцинувалися однією дозою, та 32% – двома.

На стаціонарному лікуванні перебуває 434 пацієнти. Із них 34 у реанімаційних відділеннях. Загальна завантаженість ліжок в опорних лікарнях під’єднаних до кисню, складає 42%, – повідомив останні статистичні дані Сергій Борзов.

Він заявив про створення контрольних груп для перевірки дотримання масочного режиму у громадських місцях:

-Створені групи контролю, до яких входять представник нацгвардії та держпродспоживслужби, які будуть перевіряти торгові центри та ринки міст та області. Відповідальність за дотримання маскового режиму мають нести власники торгових точок. Під контролем також буде транспортне сполучення, – запевнив голова ОДА.

Людмила Поліщук