Вінницька транспортна компанія підписала договір про співпрацю з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів та готова розпочати процедуру міжнародних торгів. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці.

«Згідно з домовленостями, з державного бюджету профінансують закупівлю 7 електробусів, 2 станцій швидкої зарядки пантографного типу та 4 станцій повільної зарядки. Дольова участь громади – 3 одиниці транспорту та по одній зарядній станції кожного типу. Міська рада підтримала проєкт закупівлі муніципальних електробусів у лютому цього року і послідовно займаємось його впровадженням», – каже Сергій Моргунов.

Також міський голова зазначив, що екологізація громадського транспорту – один із напрямів роботи міської ради і завдання Стратегії 3.0. Нещодавно у Вінниці вийшли на маршрути нові газові автобуси, які відповідають екологічним стандартам Євро-6. А запуск десяти електробусів прогнозовано скоротить шкідливі викиди СО2 на понад 330 тонн у рік.

«Для нас важливо підвищувати якість транспортних послуг та дбати про довкілля», – зазначив Сергій Моргунов.

До речі, за результатами щорічного муніципального дослідження, яке проводив Міжнародний республіканський інститут (IRI), 74 % опитаних вінничан задоволені транспортною інфраструктурою міста. Це найвищий показник по Україні.