Велика подія в світі боксу відбудеться ввечері 25 вересня на домашній арені «Тоттенхема» у Лондоні, столиці Англії. Український суперважковаговик Олександр Усик (18 перемог– 0 поразок, 13 нокаутів) вийде на ринг проти Ентоні Джошуа з Великої Британії (24 – 1, 22 КО), який буде захищати титули чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Вечір боксу у прямому ефірі на Україну буде показувати відеосервіс MEGOGO. Початок шоу – 25 вересня о 22:00 за Києвом.

Якими є шанси Усика на перемогу, «33-му каналу»  прокоментував старший тренер збірної України, вінничанин Леонід Лоївський:

– Все залежатиме від якості підготовки та фізичного стану Олександра. Якщо він боксуватиме, як із Муратом Гассієвим, то переможе.

Якщо порівнювати параметри боксерів, то все на боці Джошуа. Ентоні вище, крупніше і має більш довгі руки. Але в Усика є можливість перемогти, я вірю в нього.

Не можна сказати, що українець – не нокаутер, адже він виступає у важкій вазі. В поєдинках Усика суперники неодноразово падали.

Задля перемоги українець має пройти більше половини раундів, вимотати Джошуа своєї хитрістю і несподіваними діями на ринзі. Все це він вміє робити.  А вже далі треба примушувати англійця до помилок, діяти більш жорстко і бути готовим до вирішального удару.

А ось те, що поєдинок проходитиме на «чужому ринзі», на Олександра не сильно впливатиме. Він готовий до цього, адже вже боксував у таких умовах. Усик в Лондоні виграв Олімпіаду, здолав Тоні Белью тощо.

Фелікс ЖАНІН