У Вінниці перебуває делегація з Донецької області. Візит відбувається у рамках проєкту «Успішні практики прозорості та відкритості на місцевому рівні. Закупівельна політика». Зокрема, гості дізнаються, як запроваджують закупівельну політику у місті. Пілотний проєкт реалізується на базі міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Привітала гостей заступниця міського голови Галина Якубович. Вона розповіла про досягнення Вінницької міської територіальної громади у різних сферах діяльності та співпрацю із громадськістю.

«Ми завжди раді вітати у себе делегації з різних міст України і ділитися своїми напрацюваннями, а також переймати кращі практики. Нам дуже приємно, що ви приїхали до нас у Вінницю. Ви живете за кілька кілометрів від війни, зрозуміло, що працювати в таких умовах важко. Але ви молодці, розвиватися і вчитися потрібно в будь-який період,  адже колись буде мир і ми усі цього дуже чекаємо», – каже Галина Якубович.

Вікторія Єгорова спеціалістка з протидії корупції програми розвитку ООН, яка прибула до Вінниці з делегацією з Донеччини, зауважила, що у Вінниці вона вже вдруге. Перший раз з робочим візитом побувала у серпні цього року із делегацією з Луганська.

«Ми прибули до вас з навчальним візитом з обміну досвідом з закупівельних політик, а також з прозорості та підзвітності міської ради. У нас в групі є представники медичних закладів Донецької області, а також представники громад, які курують публічні закупівлі. Вінниця має перший досвід в Україні з розробки закупівельної політики для лікарні швидкої медичної допомоги. Це інноваційне рішення, а ми завжди цікавимося інноваціями», – зазначила Вікторія Єгорова.