Європейський лоукост №1 оприлюднив плани «агресивної експансії» в Україні та Вінниці зокрема!

Бо ця авіакомпанія вже готова використовувати ще 7 аеропортів. І Ryanair явно готовий стати великим інвестором у нашій країні.

Якщо найближчими місяцями Україна підпише Угоду про Спільний авіаційний простір з Європейським Союзом, ірландський лоукостер Ryanair буде готовий почати в країні «агресивну експансію».

– Єдиний ринок, на який я хотів би вказати, це Україна. Я вважаю, ми станемо великим інвестором в Україні, коли вона приєднається до європейського «відкритого неба», — свідчить звернення президента Ryanair О’Лірі до інвесторів після щорічних зборів 16 вересня.

Він зазначив, що в Україні є 12 аеропортів (у тому числі й «Вінниця» після ремонту – прим. авт.), які готові використовувати Ryanair. Наразі авіакомпанія використовує лише п’ять з них.

За словами О’Лірі, авіаперевізник робить ставку на робочих мігрантів, а також зацікавлений у внутрішньому ринку України.

– Я гадаю, ми агресивно рухатимемося до цієї моделі, — сказав директор Ryanair.

Водночас у Вінниці на летовищі вже стартували підготовчі роботи до початку капітальної реконструкції злітно-посадкової смуги. Бо 135 млн гривень надійшло із держбюджету на реконструкцію аеропорту «Вінниця».

А місто Вінниця виділило 30 мільйонів гривень на початок 300-мільйонного ремонту аеровокзалу комунального летовища вже цього року.

Сподіваємось, що за 20 місяців летовище «Вінниця» після оновлення стане одним із приймаючих літаки Ryanair.

Андрій Власенко