Рішенням виконавчого комітету Ладижинської міської ради від 18.08.2021 року №224 оголошено конкурс на кращий ескізний проєкт пам’ятника  борцям за Волю та Незалежність України, що планується встановити на території зеленої зони перед будівлею «Укрпошти» у м. Ладижині по вул. Петра Кравчика, 2.

Мета Конкурсу – визначення кращої містобудівної, планувальної, пластичної і естетично-художньої концепції скульптурної композиції – борцям за Волю та Незалежність України, відображення відповідними художньо-пластичними засобами узагальненого образу  непоборності та прагнення українського народу до Свободи та Незалежності.

Основним завданням Конкурсу є визначення кращого архітектурно-планувального та ландшафтного вирішення скульптурної композиції для виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Учасниками Конкурсу можуть бути окремі архітектори, скульптори, художники або їх авторські колективи, що мають відповідну освіту. Автор для виконання конкурсного проєкту може сформувати творчий колектив, будучи його керівником або учасником. У складі творчого колективу можуть бути студенти архітектурних і будівельних навчальних закладів.

Тривалість Конкурсу – 4 місяці.

Для участі в Конкурсі автор (авторський колектив) має оформити заявку у вигляді письмової заяви (звернення) про наміри взяти участь у Конкурсі із зазначенням прізвища, імені, по батькові автора (авторського колективу), поштової та електронної адреси, контактного номера телефону, картки платника податків, банківських реквізитів.

Організатором Конкурсу є відділ містобудування та архітектури, відділ житлово-комунального господарства та відділ культури Ладижинської міської ради, а його замовником – виконавчий комітет Ладижинської міської ради.

Координати: 24321, Вінницька область, м. Ладижин, вул. Петра Кравчика, 4, тел./факс (04343) 6-14-85, 6-14-43, 16-19-62, lad_jkg@ukr.net.

Контактні особи: Олександр Іванович Колісніченко (097) 261 98 15, Борис Іванович Червінко (098)5407329.