Як досі Вінниця та Вінниччина жили без фестивалю «Вінницького сала» – свого найсмачнішого світового бренду – незрозуміло… Тому вже 9-10 жовтня у Вінниці на півострові Бригантина відбудеться  перший гастрофест «ПроСАЛО і доСАЛА».

– «Бригантина» – це локація, яку давно не використовували, і вона досить цікава. Бо це і центр міста, і водночас паркова зона. Тому буде багато Вінницького сала і багато чого до сала. Готуємо новий гастрономічний та туристичний «магніт» Вінниці, який кожного року, має збирати все більшу аудиторію поціновувачів цього продукту №1, – розповів про фестиваль  директор департаменту маркетингу і туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені. – Рестораторів, які позиціонують подільську кухню, запрошує наш гастрогід Олена Павлова. І вже відомо, що інтерес щодо участі у фестивалі великий! Всі секрети відкривати не буду, бо їх треба спробувати на смак!

Втім, під час фестивалю також планується  ярмарок ремесел, облаштування різних локацій з майстер-класами, лекціями про історію подільської кухні. Також будуть провадитись кулінарні шоу і змагання між кухарями.

Тому 9-10 жовтня запрошую всіх на фестиваль вінницької гастрокультури «ПроСАЛО і доСАЛА». Це новий для міста проєкт популяризації подільської кухні та Вінниці як туристичного бренду.

Також стало відомо, що на фестиваль вже запрошені  відомі медійні особи та «зірки»,  які проведуть майстер-класи і лекції на тему української гастрономії, технологій використання сала та інших локальних інгредієнтів у приготуванні страв на Вінниччині.