Ще в червні цього року одразу два вінницьких «авторитети» потрапили під санкції РНБО. Це Самвел Московський (Манукян) та Ашот… Тоді з України Нацполіція вислала 10 кримінальних «авторитетів», а ще 27-ом було скасовано дозволи на проживання в нашій країні.

– Самвел поїхав відпочивати в Єгипет у травні в компанії друзів, а назад в Україну його вже не пустили. Бо йому скасували посвідку на проживання в країні… За оперативною інформацією, нині він знаходиться у Молдові, — прокоментував цю сенсаційну новину начальник вінницької обласної поліції полковник Іван Іщенко. — Так само за межами України знаходиться Ашот…

Тоді відпрацювання по кримінальних «авторитетах» проводив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. Втім, далеко не всі відомі представники криміналітету потрапили до санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України… Кажуть, за відомих «злодіїв у законі» клопотали перед РНБО навіть народні депутати, які мають спільний бізнес із криміналітетом чи просто дружать із ними?

І днями по Вінниці поширилась сенсаційна новина про повернення в Україну із Вірменії із «тимчасового вигнання» Самвела Манукяна чи Московського, якому буцімто допомагають нардепи із ОПЗЖ… Цю новину поки що ніяк не коментують у поліції.

А серед відомих партійців та друзів Самвела його повернення до Вінниці та України не підтвердив жоден із учасників пам’ятного дня народження в ресторані «Марсель».

– Він не в Україні! Тим більше, не у Вінниці, бо інакше б про це знало все місто! Як тільки Звір приїде, а це буде, однозначно, то він запросить всіх друзів на вечірку! — розповів один із близьких приятелів Самвела Московського.

Нагадаємо, що востаннє Самвел Манукян звучав на всю Вінницю під час свого дня народження, який у квітні йому зіпсував спецназ у ресторані «Марсель».

На тому застіллі були помічені кілька депутатів місцевих рад Вінниччини, відомі бізнесмени та спортсмени…

Андрій Власенко