Шокуюча подія сталась нещодавно у Вінниці. На одному із будівництв у місті загинув 22-річний Богдан Кудря із Томашпільського району.

Його рідних про обставини смерті повідомили очевидці. Керівництво і поліція проігнорувало вбивство — заявляють родичі померлого.

– Богдан був прекрасною людиною, сином, братом, другом, кумом та професійним робітником. Його цінували, любили та поважали… На 22-му році його життя обірвалось в одну мить…

За фахом був електриком. У свій вихідний разом із начальником поїхав на халтуру у Вінницю. Таке практикувалось не вперше. Робота була не офіційною. Богдан був професіонал та знав, як працювати під напругою. Випадково схопився не за той провід на стовпі. Дроти замкнуло, хлопець втратив свідомість.

Свідки подій надавали першу допомогу, але все було марно… В цей момент начальник просто втік. Перед тим Богдана змусили вилізти на стовп — люди кричали: «Вимкніть напругу, що ж ви робите!» Керівник був поруч, все бачив та дав наказ не припиняти роботу… Вже потім все заперечив і заявив, що трагічного випадку не бачив, та і за всю роботу взагалі домовлявся і відповідав Богдан.

На місце подій приїхала поліція, зафіксували смерть… Родичі знайшли протокол, але він був пустий! Там написано, що Богдан сам пішов на «підробіток», сам поліз на стовп і сам помер. Із чиїх слів це — не відомо. Ми переглянули дзвінки Богдана, але нових номерів так і не побачили. Особливо тих, куди б він міг звертатись за робою.

Начальник — його двоюрідний брат, заявив, що до цього ніяк не причетний. Тому і поховали Бодю «як кота в мішку». Ледь не зробили самогубцею. Всю провину на нього «спихнули».

А начальник так і залишився працювати. Бо, кажуть, він велика «шишка». Жахливе вбивство «змили» із його репутації. Та дали «зелене світло» — працює на повну потужність, і жодної розплати за невідповідні робочі умови та контроль працівників він не поніс.

– Тепер наш Богданчик лежить у сирій землі, хоч так мріяв створити свою сім`ю. Завжди допомагав батькам і друзям, але в той злощасний день його життя обірвалось.., — розповідає його кум Олександр Дружинін.

За словами правоохоронців, кримінальне провадження закрили. Бо справа кваліфікована як нещасний випадок.

Марина Романова