У Наталі пошкоджений хребет

– Я сама виховую свою онуку Наталю Скороходову. Вона виросла дуже доброю, чуйною дівчиною, котра залюбки усім допомагає, незважаючи на те, що у неї ДЦП. Після закінчення школи вона вступила до Вінницького медичного коледжу. Це була її мрія.

Але раптом сталося нещастя. 1 лютого цього року біля ринку «Урожай» її збив машиною вінницький бізнесмен, власник ТОВ «Наша Ряба» Петро Загороднюк, саме тоді, коли вона на зелене світло переходила дорогу. Наташа отримала травму і два тижні лежала в лікарні. Про цю історію тоді писали у всіх газетах. Він не викликав поліцію, нікого не повідомив, запхав онуку до свого авто і завіз до знайомого лікаря. Той констатував, що у дівчини забої. Але коли побачила дитину, то жахнулася: вся в синцях, ходити не може. Я зрозуміла, що Наташа серйозно травмована.

Боялася, що вінницькі лікарі у змові з винуватцем аварії, тому повезла онуку у Київ. Там її обстежили і виявили перелом хребта. Терміново був потрібен ортопедичний корсет та матрац. Я не могла його купити за свою пенсію, тому звернулася до Загороднюка, але він відмовив. Було тривале лікування і постійно бракувало грошей.

Доньку, котра працювала у Липовці і постійно возила Наташу по лікарях, бо я вже не могла, звільнили, і ми кілька місяців взагалі жили у страху, що нічим не можемо допомогти дитині.

Але світ не без добрих людей, і нас почув Віктор Андріяш, став допомагати фінансово. Приїхала Оксана Бадьора, привезла ортопедичний матрац, спеціальний столик, щоб онучка могла навчатися. Ми щиро дякуємо чуйним і добрим людям, котрі не залишили нас напризволяще.

А Загороднюка потрібно покарати.

8 років за збитого Андрія

Третє судове слухання по справі обвинувачення Наталії Дзісь, яка 24 травня у Вінниці збила на тротуарі своїм авто школяра Андрія, пройшло без свідчень потерпілого хлопчини… За станом здоров’я школяр не зміг прийти до суду. Тому наступне слухання в цій гучній справі відбудеться 27 вересня об 11.00, де суддя Геннадій Кашпрук має заслухати свідчення потерпілого від наїзду п’яної водійки китайського паркетника.

Ось як прокоментувала хід судового розгляду адвокат родини Тарасюк Сніжана Чубенко:

– Cправа не затягується, і суддя досить енергійно призначає наступні слухання, тому родина Андрія задоволена рухом процесу по обвинуваченню водійки. Сьогодні мали б допитувати безпосередньо постраждалого Андрійка, але він не зміг бути в суді за станом здоров’я. Тому нині ми вимушено змінили хід слухання і прокурор почав долучати матеріали досудового слідства до матеріалів справи. Сподіваюсь, що лікарі дозволять Андрію прийти в суд на наступне слухання.

Водійка, яка вчинила наїзд на Андрія, була сьогодні в суді та зобов’язана ходити на кожне засідання. Бо інакше вона опиниться під вартою… Я рідко таке кажу, але дуже професійно працювала група слідчих та прокурорів, зроблені всі експертизи і є сподівання на максимально об’єктивне рішення суду Вінниці у цій справі.

Нагадаємо, що вінничанці Наталії, яка сіла за кермо в стані алкогольної коми із 3-ма проміле у крові, загрожує до 8 років ув’язнення. А ще «довічне» позбавлення прав водія через хронічний алкоголізм, про який вже документально повідомила сторона обвинувачення у цій справі…

Також захист родини Тарасюків буде вимагати відшкодування витрат на лікування та реабілітацію Андрійка, який зазнав переломів, черепно-мозкової та психологічної травм від наїзду авто.

Свого часу ця ДТП шокувала всю Вінницю та Україну! Хлопець просто йшов до школи по тротуару, а водійка китайського Haval із самого ранку була вже п’яна на межі коматозу… Та все одно сіла за кермо і наробила біди на дві родини! Тепер їй доведеться в суді дивитись в очі Андрію, якого рятували кращі лікарі Вінниці від каліцтва після тієї страшної пригоди.

Андрій Власенко