– Вперше повністю виготовлена українським підприємством промислова система накопичення енергії потужністю 1 мВт і ємністю 1 мВт/год. введено в експлуатацію (Energy Storage System), – повідомив у своєму Фейсбук заступник мера міста Андрій Очеретний.

– Інноваційність — це завжди пошук сучасних та ефективних технологій і рішень, які створюють принципово нові можливості для людей, міста й країни.

Що вирізняє місто Вінницю? Прийнявши Стратегію «Вінниця-3.0», наше місто поступово стає осередком розвитку новітніх технологій відновлюваної енергетики, що збільшує інтелектуальний потенціал.

Сьогодні відбувся візит до групи компаній KNESS, які впроваджують проєкти відновлюваної енергетики та створюють технології, що будуть актуальними у довгостроковій перспективі.

Два місяці тому Вінницька міська рада видала KNESS містобудівні умови та обмеження на будівництво промислової системи накопичення енергії потужністю (Energy Storage System)1 МВт і ємністю 1 Мвт/год. І вже зараз установка побудована та введена в експлуатацію.

Система проходить відповідні тестування та підготовку до сертифікації для отримання статусу постачальника допоміжних послуг. Інженери-розробники відслідковують надійність роботи усіх її окремих елементів, пристроїв та комплексів, досліджують коректність алгоритмів роботи програмного забезпечення, що керує системою та її функціонування в цілому.