За статистикою,  близько 20 % українців — це люди поважного віку. Погодьтеся, чимало! Але не завжди вік людини визначається календарем. Бадьорими, енергійними і душевно молодими можна бути і на пенсії. Це довели учасниці конкурсу “Пані 60+”, вдруге, після 2019-го,  організованого департаментом соціальної політики Вінницької міськради і Вінницьким територіальним центром соціального обслуговування.

22 вересня на сцені МПМ “Зоря” семеро муз – учасниць конкурсу –  продемонстрували свої таланти у п’яти номінаціях – “Візитка”, Українське дефіле”, Діловий вихід”, “Танці” та “Конкурс глядацьких симпатій”.

Людмила Тихонова, Анастасія Грицева, Ірина Шовкопляс, Олена Яковлева, Наталя Поліщук, Галина Колесникова і Наталя Черниця самі про себе сказали, що вони – команда бабусь, дуже завзята, яка на сцені перетворилась у команду молодих дівчат. Чого вартий був запальний твіст, який станцювали на згадку про 60-ті роки!

Вітаючи чудових пані, міський голова Сергій Моргунов відзначив, що їхня краса гармонійно поєднується із красою рідної Вінниці, яка вже сьомий раз підряд визнана найбільш комфортним місцем для життя в Україні.

Конкурсні завдання чергувались із артистичними виступами  хорового колективу. Народний артист України Станіслав Городинський і переможниця міжнародних конкурсів Юлія Чернявська були “в голосі” і порадували  глядачів гарними піснями.

Галина Якубович, заступниця міського голови, оголосила рішення журі. Учасниць відзначили званнями “Пані чарівність”, “Пані вишуканість”, “Пані грація”, “Пані елегантність”, “Пані впевненість”, “Пані артистичність”. А звання переможниці конкурсу “Пані 60+” отримала  69-річна Людмила Тихонова.

– Тепер будемо чекати конкурсу “Пані 90+”, – із усмішкою казали вінничани, яким дуже сподобалось свято.

Ірина ЗОНОВА