Нещодавно ухвалою Вінницького апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокурора Могилів-Подільської окружної прокуратури та скасовано вирок Мурованокуриловецького районного суду, яким колишню начальницю відділу освіти райдержадміністрації засуджено за службову недбалість, допущену при закупівлі меблів для Нової української школи до трьох років позбавлення волі.

– Нарешті після трьох років мук і нервів почала відновлюватися справедливість, — розповіла тепер вже колишня керівниця відділу освіти Павліна Тимощук. — Цими меблями діти уже четвертий рік успішно користуються. Я знала, що правда і Бог на моєму боці, але, на жаль, мені довелося довго це доводити.

Нагадаємо, Павліну Тимощук підозрювали у скоєнні службового корупційного злочину — закупівлі нібито неякісних шкільних меблів для Нової української школи на суму 340 тисяч гривень. На підставі повідомлень прокурора Могилів-Подільської місцевої прокуратури Ярослава Арнаута відкрили кримінальне провадження — зловживання владою або службовим становищем.

Павліна Тимощук відверто розповідала газеті «33-й канал», як і чому все відбувалося. А десятки директорів шкільних закладів із Мурованих Курилівців та району звернулись до голови Вінницької ОДА, в.о. начальника департаменту освіти та науки, Нацполіції та Генпрокуратури з проханням забезпечити чесне й прозоре розслідування.

– Ми з власної ініціативи стали на захист Павліни Тимощук, бо вважаємо, що вона не причетна до даного злочину. Нічого там не було кримінального, навпаки, очільниця відділу освіти доклала всіх зусиль, аби їх придбати, — казали освітяни. — Але начальницю двічі відстороняли від посади, а на виступи в газеті казали, що таким чином вона хоче привернути до себе увагу.

Під час судового розгляду суд вийшов за межі висунутого обвинувачення, зазначеного в обвинувальному акті, та змінив правову кваліфікацію кримінального правопорушення.

Не погодившись із вироком суду, прокурор подав апеляційну скаргу. І невдовзі колегія суддів Вінницького апеляційного суду визнала обґрунтованими доводи прокурора, скасовано вирок Мурованокуриловецького районного суду та призначено новий розгляд у суді першої інстанції.

Софія Копач