Після публікації статті про будинок із повіями, де знаходиться кафе «Поминальне» поблизу ринку «Маки», до редакції «33-го» звернулись вінничани.

Вони повідомили шокуючу інформацію про події, які відбуваються в цьому домі. За їхніми словами, саме там проживає два наркоторговці.

– «Закладки» ховають на дитячому майданчику. Страшно навіть із дітьми вийти прогулятись, бо зранку до вечора ходять клієнти до торговців. Шприци, пакетики з-під білого порошку — все це валяється під нашими під`їздами. Щоночі тут відбуваються «наркоманські тусовки». Вже навіть стежки протоптали газонами та клумбами! Нерідко серед клієнтів можна побачити школярів та студентів. Кажуть, що їм торговці роблять знижки, — повідомляють жителі будинку по Замостянській.

Основні клієнти — люди старшого віку, які можуть дозволити собі такі заспокійливі препарати. Ціна на «кораблик насолоди» – це сірникова коробка із травкою – стартує від 150-200 гривень. Такої дози для систематичного вживання вистачає на один день. Тому ледь не щодня ходять одні і ті ж люди. Амфетамін коштує набагато дорожче — від 300 гривень за пакет. Там приблизно на 5 «доріжок» — прийомів наркотичної речовини. Дехто приїздить на дорогих автівках, іноді взагалі із власними водіями. Тому не дивно, що ці торговці спокійно працюють вже роками на одному місці.

Неодноразово розпитували поліцейські за них. Проте жодних заходів так і не вжили. Один із торговців взагалі встановив камеру на балконі, щоб спостерігати за клієнтами. У них навіть схема унікальна. Торговець по телефону пояснює, де знаходиться «закладка», та через камеру спостерігає, щоб клієнт її забрав.

У будинку проживає багато дітей та людей літнього віку. Чому ж досі цю нарколавочку «не прикрили»? Можливо, хтось зверху «тримає» всю цю справу під контролем, отримує хороший відсоток за «страхування» наркотичного бізнесу?

Недалеко від нас знаходиться відділення поліції. Правоохоронці поруч бувають часто, та їм і діла немає до того, що відбувається в нашому дворі.

Марина Романова