Вінницький апеляційний суд підтримав позицію прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Вінницької обласної прокуратури та залишив без змін вирок Вінницького міського суду від 10.03.2021, яким 24-річному жителю смт Піщанки призначено покарання у виді довічного позбавлення волі, а 19-річному жителю с. Миколаївки Піщанського району, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, – 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з особливою жорстокістю та за попередньою змовою групи осіб (п. 4, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як повідомлялося раніше, обвинувачені у червні 2018 року за місцем проживання одного зі зловмисників розпивали алкогольні напої разом із потерпілим. Між чоловіками виник конфлікт, у розпал якого двоє із чоловіків нанесли множинні удари третьому. Надалі спільники роздягнули чоловіка, перенесли в іншу кімнату та продовжили наносити удари ногами по голові й тулубу.

Потім вони силоміць залили потерпілому в рот пляшку одеколону та пляшку столового оцту. Також тривалий час чоловіки кидали в потерпілого медичний шприц, який голкою застрягав у його грудях і животі.

На цьому катування не припинилися. З особливою жорстокістю обвинувачені, за допомогою підручних засобів, знущалися над потерпілим, доки той не знепритомнів.

Після цього, реалізуючи умисел, спрямований на умисне вбивство, зловмисники ножем розрізали живіт і груди потерпілому, вирізали серце та печінку, внаслідок чого чоловік помер.

Завдяки принциповій позиції Вінницької обласної прокуратури 16.09.2021 апеляційні скарги захисників обвинувачених Вінницьким апеляційним судом залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури