Завершився чемпіонат України з флаг-футболу, безконтактного різновиду американського футболу. Команда «Вінницькі Вовчиці» вшосте здобула золоті нагороди. Детальніше про це «33-му каналу» розповіла граючий тренер Катерина Тетерук.

-У чемпіонаті України загалом пройшло п’ять турів. У чотирьох із них ми взяли участь. Один пропустили, як і решта клубів. У кожному турі «Вовчиці» виграли по два матчі, тобто всього вісім. Жодної поразки у нас не було.

-Катерино, який суперник чинив вам найбільший спротив?

-Всі опоненти були на нормальному рівні. Але у «Вовчиць» наразі більше досвіду, що і далося взнаки.

-Із якого року існує ваш клуб?

-Нашій команді – сім років. За цей термін в Україні нас ще ніхто не перемагав!

-За які кошти існують «Вовчиці»?

-Із закордонними відрядженнями нам допомагає міська рада і міський голова Сергій Моргунов. А ось всі витрати на змагання в межах України, командні внески за участь – за кошт самих гравців.

-Влітку цього року «Вовчиці» успішно виступили за кордоном …

-Ми їздили до Словенії, де посіли перше місце на міжнародному турнірі. Здолали там господарок поля, команди Італії і Австрії.

-Що далі? Яку мету ставите перед командою?

-Тепер прагнемо потрапити на чемпіонати Європи і світу в складі жіночої збірної України. Нас постійно запрошують на ці змагання, але ми поки не їздили через брак фінансування.

-У цьому році Ви були тренером збірної України серед юнаків до 15 років, яка на чемпіонаті Європи в Італії посіла четверте місце. Хлопців тренувати складніше?

-Заняття із дівчатами і юнаками – абсолютно різні. Підхід кардинально інший. В складі «Вовчиць» – дорослі дівчата, до того ж ми всі друзі. Для юнаків потрібна інша підготовка.

-Чого забракло, аби піднятися зі збірною України на п’єдестал пошани?

-Щоб посісти в Італії призове місце, нам забракло досвіду серйозних змагань. Адже в чемпіонаті Європи юнацька збірна України брала участь вперше. До того ж юнаки в цьому році не зіграли жодного матчу у флаг-футбол в нашій країні. Натомість суперники мали регулярну ігрову практику і міжнародний досвід.

-Зрозуміло, що «Вовчиці» – фактично аматорський клуб. Хто саме грає за цю команду?

-Переважно дівчата і жінки, які мають іншу роботу. Є і студентки. До речі, саме зараз ми проводимо набір у дорослу команду дівчат віком від 18 років. Тренування відбуваються на стадіоні школи № 35 по вівторкам і четвергам.  Довідки за телефоном: 073-064-17-51.

Фелікс ЖАНІН