Обвинувачувальний акт вже переданий до суду. У серпні в суді обрано для цього чоловіка запобіжний захід. У цій справі, процесувальне керівництво  над якою здійснювала Вінницька окружна прокуратура,  засновник туристичного агенртства звинувачується у шахрайстві.

Бо ще у 2019 році цей чоловік пообіцяв  батькам  вихованців однієї з музичних шкіл Вінниці організувати участь їхніх дітей  у міжнародному конкурсі, котрий нібито відбуватиметься у Болгарії.

У пресслужбі Вінницької обласної прокуратурі розповіли:

«Зокрема, обвинувачений запевнив батьків дітей та викладачів музичної школи, що його туристичне агентство надає організаційні послуги щодо участі дитячих колективів у конкурсах на території України та за її межами. Чоловік переконав людей, що за встановлену плату він забезпечить комплекс туристичних послуг: трансфер до Республіки Болгарія, бронювання номерів у готельному комплексі та безпосередню участь дітей у конкурсі.

Введені в оману батьки дітей погодилися на зазначені умови та здійснили оплату. Водночас обвинувачений, маючи злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, не мав наміру виконувати обіцяне.

Своїми діяннями вінничанин ошукав 48 потерпілих на загальну суму 649 тисяч гривень. Цими коштами він розпорядився на власний розсуд».

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років

До слова, влітку цього ж року  стався дуже схожит випадок. У червні футболістів спортшколи «Темп», що у Вінниці, відправили дітей на міжнародний турнір в Болгарії, але 97 вінницьких дітей в Болгарії ніхто не чекав. Перевізник теж відмовився везти їх додому, бо з ним не розрахувались. Батьки юних спортсменів звертались по допомогу до голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова. За даним фактом поліція також розпочала розслідування.

Ілона ВАЛЬТЕР