Його протиправні дії караються ув’язненням терміном до 15 років. 24 вересня матеріали справи з обвинувальними актами направлені на розгляд до суду.

У відділі комунікації поліції області розповіли, що 31-річний засуджений за вчинення умисних тяжких майнових злочинів, відбуваючи покарання, підтримуючи кримінальні традиції,  здобув повагу і авторитет серед інших засуджених та отримав статус так званого «смотрящого» за установою.

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, в ході досудового  розслідування встановлено, що зловмисник, поширюючи свій злочинний вплив серед засуджених,  встановив правила та вимагав безумовного їх дотримання. За порушення правил він та наближені до нього засуджені карали ув’язнених  шляхом фізичного та психологічного насильства. Кримінальний авторитет здійснював збір та розподіл коштів серед засуджених, в тому числі, здобутих злочинним шляхом, організувавши канал постачання наркотиків та інших заборонених предметів на територію колонії, забезпечував наповнення так званого «злодійського общака».

А ще досудове розслідування встановило, що у лютому вночі цей засуджений напав на представника адміністрації установи виконання покарань та погрожував йому вбивством.

Кілька днів тому  слідчі  слідчого управління ГУНП у Вінницькій області завершили досудове розслідування за обвинуваченням «смотрящого» і незабаром за скоєне він відповідатиме у суді.

Ілона ВАЛЬТЕР