Нагороду урочисто вручили під час 12 чергової сесії обласної ради.

Петро Бойко – ініціатор створення Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок». І тепер про Вінницю знає увесь світ!

Під керівництвом Петра Бойка ансамбль «Барвінок» став  переможцем  багатьох всесоюзних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. «Барвінок» — лауреат  обласної премії ім. Трублаїні. В 1987 році ансамблю присвоєно почесне звання «Зразковий  художній колектив», в 1989-му — звання лауреата Республіканської премії ім. М. Островського, а в 2002 року ансамблю присвоєне  почесне звання «Народний художній колектив України». Згодом на базі ансамблю танцю «Барвінок» утворився  гурток художньої ручної вишивки, який став лауреатом міжнародного фольклорного фестивалю. Нині студія художньої ручної вишивки «Барвінкові візерунки» носить почесне звання «Зразкового художнього колективу України».

За 29 років вихованці «Барвінка» відвідали у більш ніж 20 країнах світу. Бойко П. А. брав участь у фестивалях, гастролях та виступах: у Росії, Молдові, Білорусі, Польщі, Чехії, Німеччині, Великій Британії, Франції, Туреччині, Італії, Греції, Китаї, Сербії і Чорногорії, Іспанії та Японії.

За багаторічну невтомну творчу працю Петру Бойку присвоєно звання Почесний громадянин Вінниці.