Вінницька обласна та окружні прокуратури регіону 27 вересня з нагоди  30-річчя набрання чинності в Україні Конвенції ООН про права дитини провели просвітницькі заходи у навчальних закладах. Ювенальні прокурори спілкувалися із учнями різних класів молодшої та середньої школи.

Метою зустрічей було інформування дітей про їхні права, закріплені у Конвенції, яка є основоположним документом та вважається світовою конституцією для дітей.

Під час спілкування прокурори наголошували, що Конвенція гарантує кожній дитині право на свободу, особисту недоторканність, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів. У доступній формі дітям розказано, які саме вони мають права, як їм діяти, коли ці права порушуються, які державні органи уповноважені забезпечувати контроль за дотримання цих прав.

Особливу увагу звернено саме на роль ювенальних прокурорів у цьому питанні, з якими учні познайомилися безпосередньо.

Зазначені заходи із молодшими дітьми відбулися в ігровій формі, зі старшими – у вигляді лекції з фото- та відеопрезентаціями. Загалом охоплено 18 закладів освіти Вінниччини, у яких проведено 30 уроків за участі 781 дитини.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури